NICOLE VAN DER LINDEN WINT CREATIVE COLOR SHOT OF THE YEAR AWARD

NICOLE VAN DER LINDEN WINT CREATIVE COLOR SHOT OF THE YEAR AWARD

De Nederlandse Redken Artist Nicole van der Linden heeft de internationale ‘Behind the Chair Award’ in de categorie ‘Creative Color’ gewonnen in Texas – de Oscar onder de kappers.

Met trots kondigt Redken aan dat de Nederlandse Redken Artist Nicole van der Linden één van de 2018 BIG SHOT winnaars is. Ook wel de ‘Oscars’ onder de Hair Awards, volgens de Nederlandse haarstylisten. De Enschedese Nicole, werkzaam bij Assink Pure Identity in Hengelo, won de internationale award voor Creative Color Shot of the Year. Afgelopen woensdag zat zij in het programma M. op NPO1. Nicole: ‘’Het is het grootste dat je kunt bereiken wereldwijd. Toen ik hoorde dat ik genomineerd was, dacht ik: wauw ik zit bij de wereldtop! En dan neem je hem ook nog mee naar huis.’’ Over haar winnende inzending vertelt zij: ‘’Wat je hier ziet zijn pixelcolors. Pixelcolors zijn kleurblokken die je met de hand erin zet. Het duurt uren en aan de hand van hoe je het haar neerlegt of laat vallen ontstaan er een soort veertjes die in het haar verwerkt worden.’’

Het is vier jaar geleden dat de #ONESHOT Hair Awards zijn geboren en sindsdien is de competitie uitgegroeid tot het grootste kappersprijzenprogramma ter wereld. Met meer dan 311.000 inzendingen uit 80 verschillende landen zijn de finalisten en winnende aankondigingen cruciale momenten geworden in de loopbaan van vele kappers, studenten en stylisten. Vier jaar later staan de awards symbool voor het vieren van kunstzinnigheid en is het een toewijding aan het ambacht en de professionele beauty industrie.

Alle 544 finalisten – en elke ingezonden foto – werden afgelopen dinsdagavond ‘’one shot at a time’’ gevierd tijdens de #ONESHOT Hair Awards van BehindTheChair, live vanuit het JW Marriott in San Antonio, Texas op de BehindTheChair SHOW. Er zijn 14 #BIGSHOT Awards uitgereikt aan celebrity-stylisten, haarkunstenaars, platformartiesten en educatietrainers en 26 #HOTSHOT Awards aan kappers die ‘behind the chair’ staan.

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed