Kappers grootste campagneteam van Nederland

Kappers grootste campagneteam van Nederland

Ruim 1.500 kappers hebben in aanloop naar de verkiezingen de krachten gebundeld om het grootste campagneteam van Nederland te vormen. Zij lanceren Ben jij geknipt om te stemmen?, een landelijke actie die tot doel heeft om op 15 maart zoveel mogelijk stemgerechtigden naar de stembus te krijgen. De kappers gaan de komende tijd in de kappersstoel het gesprek aan met hun klanten om uit te leggen dat het niet uitmaakt wát je stemt, maar dát je stemt.

Ben jij geknipt om te stemmen? is een initiatief van Laurens van de Vijver, CEO van Wave International, het moederbedrijf van Cosmo Hairstyling en Team Kappers. Hij mobiliseerde samen met de franchisenemers meer dan 1.500 kappers, waaronder ook andere ketens zoals Yes Salons en Salon Rob Peetoom, om het belang van stemmen bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Kappersmanifest
Van de Vijver stelde met zijn team een Kappersmanifest op, waarin wordt ingegaan op het belang van democratie en het voorrecht van iedere Nederlander om te mogen stemmen, los van politieke voorkeur. In meer dan 200 haarsalons in Nederland zijn alle spiegels de komende periode voorzien van de tekst Ben jij geknipt om te stemmen?, waarmee kappers een aanleiding hebben om met hun klant het gesprek aan te gaan over de aanstaande verkiezingen. De gemiddelde klant zit zo’n veertig minuten in de kappersstoel; een uitgelezen moment om het belang van stemmen te bespreken. Jolanda Grift, Salon Manager Cosmo Zuidas: “Wij staan midden in de maatschappij en het valt me op dat veel mensen bij ons in de kappersstoel vertellen dat ze zich zorgen maken over de politiek. Ik kan dan maar één advies geven: laat je stem horen!”

Wil je ook deel uitmaken van dit campagneteam?

Ben je kapper en wil je dit ook ondersteunen? Stuur een mailtje naar info@wave-international.com voor meer informatie!

#gekniptomtestemmen

Marit

Marit is beauty journalist en vormgever. Ze is de founder van WieWatHaar, een review- en inspiratieplatform over en voor de beauty branche. Daarnaast is ze redacteur voor TOP HAIR.

No Comments Yet

Comments are closed