JDO ACADEMY WINT TWEE KEER GOUD TIJDENS DE COIFFURE AWARDS!

JDO ACADEMY WINT TWEE KEER GOUD TIJDENS DE COIFFURE AWARDS!

Juliette den Ouden, Internationaal haar & Make-up artiest en oprichtster van JDO Academy won afgelopen zondag 12 mei maar liefst 2 awards tijdens de Coiffure Award 2019!

De COIFFURE AWARD zijn de Oscars onder de kappers en word nationaal en internationaal erkend als de meest prestigieuze wedstrijd onder de kappers. JDO Academy bestaat 5 jaar en heeft vorig jaar maart haar deuren geopend in een geheel nieuw pand in Amsterdam. Dit betekend voor ons en JDO Academy heel veel dus wij vieren dit jaar met veel trots deze bekroning! 

Het jury rapport voor Juliette den Ouden luidde:

“Deze sterke serie vertelt een filmisch mooi verhaal. Met de keuze van de modellen in combinatie met grote creativiteit wordt er een mannenbeeld neergezet anno nu.”
 
De Pers jury schreef over haar:
“Zuiver, sereen en trefzeker. Deze serie straalt niet alleen vakkennis en vakmanschap uit, maar ook zelfvertrouwen en visie. Een prachtige balans tussen diversiteit en hedendaagse thematiek.”

Waar komt de inspiratie voor deze serie vandaan? 

Authentic beauty
Dit jaar wilde Juliette aandacht geven aan Authentieke schoonheid. Tegenwoordig wegens sociale media en photoshop krijgen mensen een verkeerd beeld van wat perfect of mooi is. Met deze serie wil ik laten zien dat wanneer je net iets anders bent dan de massa zoals een flapoortje, spleet tussen je tanden, of dat je vitiligo hebt of albino bent dit juist de kracht is van schoonheid. Wat ooit een punt van onzekerheid was, ontwikkelde zich tot een punt van kracht. Ze ontplooiden in sterkere, meer gedreven en zelfverzekerde personen. In deze serie laten we u de kracht zien van een authentieke uitstraling. Sterke lijnen in zowel haarstijlen als compositie en styling vertegenwoordigen de moed van deze persoonlijkheden.

Deze serie fotograferen in Zuid-Afrika was belangrijk voor het gehele team. Niet alleen omdat Kaapstad dicht bij ons hart ligt, maar ook omdat deze locatie ons creatieve energie geeft. Het concept gaat om het shooten in de natuur waardoor het mogelijk is om natuurlijke stroom van de coupes te krijgen. Zodat de vormen niet te door de mens gemaakt zijn, maar natuurlijk vallen. De haar vormen worden weerspiegeld in de vormen van de rotsen en vloeien samen – alles komt in harmonie.

Bio:
Juliette den Ouden: Internationaal haar en make-up artist reist de wereld rond voor haar passie en werkt achter de schermen bij gerenommeerde shoots voor bekende merken, tijdschriften en beroemdheden.  Met meer dan 15 jaar ervaring is Juliette een bekend persoon in de beauty- en mode-industrie. Ze is ambassadeur van Denman en is trendontwikkelaar voor verschillende merken en meervoudig Award-winnaar in de beauty en haar branche.  Naast haar werkzaamheden als internationaal artiest heeft zij haar eigen Academy in Amsterdam genaamd JDO Academy. Hier worden mensen opgeleid tot Haar en/of Make-up Artist. Tevens is Juliette toegewijd aan het goede doel en zal in september naar Nepal gaan om daar educatie in Haarstyling te geven als Ambassadeur van Hairdressers without borders 2019!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed