Initiatief van Noordwest Ziekenhuisgroep Nieuw wereldrecord met langste levende vlecht in Alkmaar

Initiatief van Noordwest Ziekenhuisgroep Nieuw wereldrecord met langste levende vlecht in Alkmaar

Alkmaar- Met de campagne ‘De Langste Vlecht’ zet Noordwest Ziekenhuisgroep zich in voor meer onderzoek naar kanker. ‘Wat zou het mooi zijn als we iedere patiënt met kanker een persoonlijke behandeling kunnen geven, met medicijnen die zijn afgestemd op (de tumor in) zijn/haar lichaam’, zegt Mathijs Hendriks, internist-oncoloog, van Noordwest Ziekenhuisgroep. ‘Onderzoek naar kanker kost echter veel geld. Om die reden is Noordwest een geldinzamelactie gestart voor meer onderzoek.’

Wereldrecord
Met het organiseren van ‘De Langste Vlecht’ wil het ziekenhuis een nieuw wereldrecord neerzetten. Op zaterdag 14 oktober organiseert Noordwest een feestelijk event in het centrum van Alkmaar. Het is de bedoeling dat dan het haar van 150 personen aan elkaar wordt gevlochten tot de langste levende vlecht.

Deelnemers
Iedereen met een minimale haarlengte van 35 cm kan meedoen. Het haar wordt alleen gevlochten, niet afgeknipt. Via www.langstevlecht.nl kunnen deelnemers zich aanmelden en een gratis actiepagina aanmaken. Met behulp van deze pagina kunnen deelnemers zich vervolgens laten sponsoren door bijvoorbeeld familie, vrienden en bekenden. Het minimale bedrag om mee te kunnen doen is € 50,00.

Kappers en visagisten
Voor het invlechten van het haar, is Noordwest op zoek naar kappers en visagisten die op 14 oktober willen meehelpen. Of die tips over haar en visagie willen geven.

Organisaties

Er is van alles nodig om de langste levende vlecht te kunnen realiseren: van aankleding van de locatie, bedrijfshulpverlening en partytenten voor als het regent tot aan producten voor in goodiebags voor de deelnemers. Ook financiële hulp is van harte welkom. Noordwest Ziekenhuisgroep hoopt dat veel mensen zich willen inzetten voor de actie om nog meer patiënten met kanker persoonlijk te kunnen helpen.

Aanmelden en informatie

Deelnemers, kappers en visagisten kunnen zich aanmelden via meedoen@langstevlecht.nl

Kijk voor meer informatie over De Langste Vlecht op www.langstevlecht.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed