Hoeksema Kapper hofleverancier bij Koninklijk besluit

Hoeksema Kapper hofleverancier bij Koninklijk besluit

Twee bedrijven uit Makkum krijgen predicaat Hofleverancier

Koning Willem-Alexander heeft twee Friese bedrijven tot Hofleverancier benoemd. Hoeksema Kapper en Rinia Fietsen uit Makkum kregen het predicaat zondagmiddag tijdens de viering van hun 125-jarig jubileum. Commissaris van de Koning Arno Brok maakte het besluit daar bekend. Er zijn nu 21 Hofleveranciers gevestigd in Fryslân.

Een bedrijf komt voor de titel Hofleverancier in aanmerking als het minimaal honderd jaar bestaat, het al sinds de oprichting in familiehanden is en als het bedrijf ook nog eens van bijzondere betekenis is voor de regio.

Durkje Hoeksema is de vierde generatie die actief is bij Hoeksema Kapper. In haar zaak worden klanten uitsluitend geknipt. Voor verven of permanent kun je niet bij haar terecht. Ze heeft een vaste klantenkring, die ook uit internationale bezoekers bestaat. Het interieur van de zaak kenmerkt zich door de historische stijl. Op de eerste verdieping van het pand oefent ze in haar atelier ook het hoedenvak uit. En heeft ze in hetzelfde pand een kleine hoedenwinkel onder de naam VanNuyen Hoeden.

Jubileumviering

Beide bedrijven vierden zondag hun jubileum in de tuin van de Notaris en het Kasteeltje van Makkum. Dit deden ze onder andere met een snorren wedstrijd, een race op naaldhakken, muziek en een Hoedenshow. Commissaris van de Koning Arno Brok benadrukte bij de viering dat beide ondernemers zeer actief zijn in het verenigingsleven in Makkum. Beide winkels hebben een belangrijke sociale functie in het dorp.

Fotograaf: Jeroen Adema
TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed