Hoe maak je tijd vrij om AAN je salon te werken en WAT levert het je op?

Hoe maak je tijd vrij om AAN je salon te werken en WAT levert het je op?

Als je een gepassioneerde salon ondernemer bent, dan herken je het vast wel dat je het heerlijk vindt om met klanten te werken. Dat is waar je het onder andere voor doet, je houdt van je vak. En je moet toch IN je salon werken om geld te verdienen met je salon? Dat klopt! Die uren leveren direct geld op. Maar wil je groeimogelijkheden creëren, dan is het enorm belangrijk dat je ook tijd vrij maakt om AAN je salon te werken. Maar hoe maak je hier tijd voor vrij in die drukke agenda en wat levert het je dan op?  

Eerst even dit, wat is nu precies het verschil tussen IN en AAN je salon werken? Als je IN je salon werkt, dan heb je vooral afspraken met klanten om o.a. een mooi kapsel te creëren. Je hebt een volle agenda en werkt hard voor je inkomsten. Je laat je leiden door de waan van de dag en probeert alle ballen in de lucht te houden. Maar hoeveel uren je ook draait, er zitten maar een bepaald aantal uren in een dag en meer dan dat kun je niet groeien.  

Gaat dit over jou? En zou je graag meer willen, in welke vorm dan ook? Dan is het belangrijk tijd vrij te maken om AAN je salon te gaan werken. Je bent niet voor niets ondernemer, het fijne daaraan is dat je precies kunt bepalen hoe jouw nXt level salon eruit ziet, ofwel waar je naartoe wil groeien. Dit helpt je enorm om slimmere keuzes te maken voor je salon, die ook daadwerkelijk bijdragen aan waar je naartoe wil.   Maar ja, zoals ik net al zei: er zitten maar een bepaald aantal uren in een dag, en je wil niet dat je inkomsten achteruit gaan door tijd vrij te plannen of je klanten teleurstellen. Dus hoe ga je dan die ruimte maken? En nog belangrijker: hoe ga je er daadwerkelijk voor zorgen dat je jouw nXt level gaat bereiken?  

1. Planning is alles

Denk je dat het onmogelijk is om hier tijd voor vrij te plannen? Just do it! Het is belangrijk dat je dit jezelf gunt. Al begin je eerst met een halve dag per week en zo kun je dit eventueel later opvoeren. Plan een blok in in je agenda, net als wanneer er een klant gepland staat, en besteed deze tijd aan jouw nXt level salon.  

2. Droom en ga ervoor!

Maar wat ga je dan doen om jouw salon te laten groeien? Het is belangrijk dat je heel concreet voor ogen hebt waar je naartoe wil, dus zet op papier: hoe ziet jouw nXt level salon eruit? Wat vind je geweldig om te doen en wat juist niet? Met welke klanten werk je het liefst en met wie niet? JIJ staat aan het roer van jouw salon.  

3. Durf te kiezen

Als je weet waar je naartoe wilt, kun je daarna uitstippelen hoe je daar komt. Dit betekent ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. Hoe spannend dit ook is! Hierbij kun je denken aan:  

  • – Ben je nu heel druk met energievreters en dragen deze ook niet bij aan de groei van jouw salon? Wat is het eerste waar je mee gaat stoppen of anders aan gaat pakken?
  • – Past de werkwijze met klanten niet bij de klanten die je eigenlijk zou willen aantrekken? Wat ga je anders doen?
  • – Past de manier hoe je nu klanten aantrekt en jouw (online) uitstraling niet meer bij waar je uiteindelijk naartoe wil? Welke stap kun je nu al in de goede richting zetten om dit te upgraden?

Ik hoop dat ik je vandaag heb geïnspireerd om meer AAN je salon te gaan werken, en dat je meer inzicht hebt gekregen in WAT het je kan opleveren. Wil je ervoor gaan? Plan dan vandaag nog dat eerste blok vrij in je agenda! Heb je hier meer handvatten voor nodig maar wil jij wél heel graag naar jouw nXt level salon toe werken? Check dan www.nxtlevelsalon.nl voor de mogelijkheden. En als je ECHT enthousiast bent, vraag dan een vrijblijvende nXt level call aan, dan bespreken we samen of ik jou kan helpen om jou EN jouw salon naar een nXt level te tillen!

Liefs, Charlotte

Charlotte Somers

Charlotte Somers is dé business- & marketingcoach voor salons. Door haar ondernemers- en marketingkennis te combineren met haar praktijkervaring in de salon weet ze precies wat nodig is en helpt ze salons hun nXt level te bereiken!

Meer weten? Kijk op: www.nxtlevelsalon.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed