Het Spectrum geeft digitale educatie via Zoom

Het Spectrum geeft digitale educatie via Zoom

De Spectrumavond van september werd door niemand minder dan Paul Gehring en Ecarna Pachon verzorgd!

Vanuit hun Suite Poupette in Calella in Spanje deelden deze twee fantastische mensen hun Manifest Who are You. Ze hebben deze avond extra hun best gedaan op hun eigen look en styling, met een op elkaar afgestemde zwart-witte outfit.

Paul vertelt dat de collectie uitstekend past bij de Covid19 situatie, namelijk ‘less but better is more’. Deze situatie heeft er voor gezorgd dat onze cliënten een goede coupe belangrijk vinden, kwaliteit zorgt ervoor dat je drie tot vijf maanden plezier hebt van je coupe.

In hun collectie zie je alle trends terug komen en eigenlijk is alles een trend. Hun inspiratie komt uit de jaren ’70/’80. Zowel op krullend als stijl haar toepasbaar, op een natuurlijke manier. Wat deze collectie vooral typeert zijn de gender less kapsels. Veel natuurlijke bewegingen en diverse structuren zijn mogelijk.

Het eerste model is een inspiratie van beroemde actrice Ursula Corberó uit La Casa the Papel. Een soort Mullet coupe met een matje. We hebben al eerder de speciaal door Encarna ontworpen kniptechniek mogen zien (denk aan de gist/gerst) en sommigen in een training mogen ervaren. Deze techniek werd destijds in kortere kapsels toegepast. Nu laat Encarna zien dat in langere lengtes hierop voortgeborduurd wordt.

Paul zegt dat je in het haar meer de natuurlijke valling moet bekijken en intact laten. De krul mag weer terug komen, wij moeten de krul beheersen en niet andersom. De krul mag juist weer wel aanwezig zijn waar we voorheen het haar glad maakten. Tijdens het knippen maak je het haar ook niet meer nat.

Het tweede model heeft lang haar, deze coupe/techniek heet “Zwadè”. In lang haar zie je de gelaagdheid weer terug komen, de pony’s zijn ook een trend. Vooral de jongere mensen vragen om dit soort coupe’s, voor diegene met lef! Het is een Americaans/Texas country Romantische look, ’70-er jaren, die automatisch een boost geven aan de personality.

Ook weer diagonale afdelingen en de kruinparty apart afgedeeld. Het lijkt erop dat je de secties van kort naar lang knipsliced, maar dat doe je niet. “Het is eerder een soort van het haar bijten”, zegt Paul. De kunst is de exacte hoeveelheid te knippen, niet meer en niet minder. Je pakt de passees losjes op, wat eruit valt neem je niet mee. Je haalt op die manier veel zwaarte op de kruin weg. De pony wordt in twee afdelingen gedaan. De eerste sectie haalt het puntje van de neus, de tweede afdeling op wenkbrauw hoogte. Het achterste gedeelte van de scalpafdeling wordt ook op de wenkbrauw als lengte aangehouden.

Daarna word de diffuser en krultang gehanteerd, alles uit de losse hand om en om naar voren of achteren gekruld. Het resultaat is een romantische country look. Er is nu een zekere tendens naar het relaxte haar, niet te gelikt maar lekker ruw haar. Krulhaar mag juist organisch en natuurlijker zijn, pluiziger zonder te veel product. Die kant gaat het op, volgens Paul en Encarna.

De Spectrumleden zijn zeker geïnspireerd geraakt door deze gepassioneerde kappers!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed