HERO Ferry Loeve aan het woord

HERO Ferry Loeve aan het woord

Ferry is samen met partner Joost eigenaar van 2 vestigingen van Het Haartheater in Amsterdam en Senior Color Specialist. Hij heeft 8 jaar voor Redken gewerkt als Color Artist, zo werkte hij internationaal mee aan diverse kleurcollecties en gaf hij shows en presentaties in binnen- en buitenland. 

Wat maakt iemand een goede kapper?
In mijn ogen ben je een goede kapper als je durft te specialiseren. Het kappersvak kent eigenlijk 3 onderdelen; kleuren, knippen en stylen. Als je echt ergens heel goed in wilt zijn, moet je een keuze maken waar je je energie in gaat stoppen. Bij mij is dat kleuren geworden.

Het is tenslotte toch jouw handtekening op het hoofd van de klantFerry

Hoe belangrijk is de adviesrol van de kapper?
Heel belangrijk! Klanten worden overspoeld met foto’s op Instagram en komen dan met een plaatje van Kim K in de salon – zo willen zij het dan book! De klant kan wel iets willen, maar het moet ook kunnen. Daar ligt de rol voor de kapper, je moet echt doorvragen naar het waarom. Want je hebt er niets aan als je klant na 2 weken alweer spijt heeft. Ik stel veel vragen en laat de klant vertellen. Dan vat ik ons gesprek samen voor de klant. Daarna vraag ik ze of ze openstaan voor mijn mening en kom ik zelf met mijn advies.


Wil je het hele interview lezen? Neem dan nu een abonnement, dan mis jij voortaan geen enkele TOP HAIR meer!

ABONNEER JE NU

Marit

Marit is beauty journalist en vormgever. Ze is de founder van WieWatHaar, een review- en inspiratieplatform over en voor de beauty branche. Daarnaast is ze redacteur voor TOP HAIR.

No Comments Yet

Comments are closed