Haarmodelijn boogie laat Beatrixtheater swingen

Haarmodelijn boogie laat Beatrixtheater swingen

Het nieuwe hair fashion season is ‘aan’! In grote getale kwamen enthousiaste kappers uit het hele land op maandag 3 oktober jl. naar de spectaculaire showcase van de nieuwe Haarmodelijn: zoals altijd weer de perfecte kick off voor een succesvol nieuw trendseizoen. Vanwege het thema BOOGIE ging het er dit keer swingend aan toe!

Al voordat de deuren open gingen, stonden er nieuwsgierige kappers naar binnen te turen door de glazen deuren van het Beatrix Theater in Utrecht. En ook ver voordat de gong luidde, stonden veel kappers al klaar voor de zaaldeuren om zich te verzekeren van een goede plek.

Fotografie als inspiratie

Eenmaal binnen werd iedereen welkom geheten en getrakteerd op een (gast)show van het Kinki Artistic Team. Via tien modellen presenteerden zij hun indrukwekkende nieuwe collectie Depth of focus. Deze is geïnspireerd op de kunst van fotografie, met prachtige nieuwe kleurnuances en inclusie als vanzelfsprekendheid onderdeel van de show. De vaktechniek is terug te zien op Acces. Het educatieplatform van L’Oreal.

Let’s boogie!

Daarna was het tijd voor de nieuwe trendcollectie van de Haarmodelijn. Die luistert dit seizoen naar de swingende naam BOOGIE en geeft een nieuwe twist aan één van de creatiefste perioden die we hebben gekend: het einde van de seventies. Stromingen zoals de glamrock, de punk en de disco vormen belangrijke inspiratiebronnen voor kapsels die zich typeren door massievere contourlijnen, langere lengtes in de nek, volle kleuren met opvallende ton-sur-ton banen en vooral heel veel flexibiliteit in styling.

Podiumdebuut

Naast Angelique Winters, Ana Sofie Damen, Tim den Decker en de routiniers Patrick Kalle en Natasja Keijzer stonden bij de presentatie van de Haarmodelijn dit keer ook vier nieuwe gezichten op het podium: Ilse Wagtmans, Jinke Heslinga, Sharon Westerbeek en Tamara Harinck. Zij zijn deelnemers aan de uitdagende nieuwe competitie Hair Talent voor aanstormende podiumkappers en educators. Logischerwijs lichtelijk nerveus, maar absoluut zelfverzekerd maakten zij een zeer succesvol podiumdebuut waar ze met trots op kunnen terugkijken.

Van dichtbij

In de pauze en na afloop was het gezellig druk op het inspiratieplein in de foyer, dat werd opgeluisterd met de swingende meerstemmige livemuziek van discotrio Stuff like That. Daar kon iedereen op onder genot van een drankje informatie inwinnen bij de uiteenlopende exposanten én de modellen uit beide shows van dichtbij bekijken. De overall reactie van het publiek op de showcase van BOOGIE: ‘Een mooie, inspirerende show met een duidelijk verhaal’. Missie geslaagd, dus.

Look & Learns

Wie alle kapsels uit de showcase nog eens rustig van dichtbij wil zien en stap voor stap uitgelegd wil krijgen door een van de topkappers uit de show, kan zich opgeven voor een van de leerzame Look & Learns. Er zijn er vier, en ze worden gegeven bij opleidingsinstituten over het hele land. Die in Amersfoort zit echter inmiddels vol, dus snelheid bij het reserveren is geboden…

Onmisbaar: de online toolkit

Andere aanrader om goed met BOOGIE aan de slag te kunnen, is het bestellen van de online toolkit. Daarin zitten onder meer video’s en ander trainingsmateriaal die uitstekend bruikbaar zijn voor bijvoorbeeld trainingsavonden in de salon. Zowel de Look & Learns als de toolkit zijn te bestellen via www.haarmodelijn.nl.

De Haarmodelijn najaar – winter 2022 | 2023 is mogelijk gemaakt door L’ANZA, KIS Haircare en Koninklijke ANKO | FNV Mooi | CNV

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed