HAARLEMSE KAPPER OP HOOGSTE PODIUM VAN INTERNATIONALE KAPPERSWERELD

HAARLEMSE KAPPER OP HOOGSTE PODIUM VAN INTERNATIONALE KAPPERSWERELD

Aanstaande zondag staat kapper Reggy van Gils in de finale van de International Visionary Award, onderdeel van de fameuze Alternative Hair Show in Londen. Reggy doet samen met model Tim mee in de categorie Mens Fashion.

Controversiële popster-look
De felbegeerde International Visionary Award (IVA) wordt uitgereikt tijdens de Alternative Hair Show, een jaarlijks terugkerend kappersevenement waar de artisticiteit en creativiteit van het kappersvak wordt gevierd. Een plek op dit podium in Londen is voor kappers wat Las Vegas is voor illusionisten: magisch.
Wat de finaleplaats van Reggy extra bijzonder maakt, is dat er dit jaar een recordaantal inzendingen was voor de IVA. Uit de vele internationale inzendingen zijn uiteindelijk slechts 40 finalisten overgebleven in 3 categorieën: Cut & Colour, Avantgarde en de categorie waarin Reggy meedoet: Mens Fashion. Het concept van Reggy’s inzending is een controversiële, op de Beatles en jaren ’80 Britpop geïnspireerde popster-look, die door de metallic rosé kleur helemaal van nu is.

Een droom die uitkomt
De Artistic Manager van Pierôt Coiffures Haarlem heeft al vele nationale en internationale nominaties op zak, maar deze is wel heel bijzonder. ‘Dit is de plek waar mijn wereld samenkomt als één familie, alle helden uit mijn vak zijn hier aanwezig. De Alternative Hair Show is het kloppend hart van echte kappers. Het is al fantastisch om hier backstage rond te lopen en met het winnen van de IVA zou een droom uitkomen’, aldus Reggy.
Dat Reggy van Gils een hairdresser at heart is, blijkt wel uit zijn huiskamer vol oefenhoofden om nieuwe looks te ontwikkelen en de getatoeëerde schaar op zijn arm.

Alternative Hair Show
De Alternative Hair Show is een jaarlijks terugkerend charity kappersevenement voor kinderen met leukemie. Oprichter is sterkapper Tony Rizzo, die zelf een kind verloor aan deze ziekte. De International Visionary Award is in het leven geroepen door Alternative Hair Global President Anthony Mascolo, oprichter van Tony & Guy. Het internationale evenement vindt plaats in de The Freemasons Hall, Covent Garden.
www.alternativehair.org
https://youtu.be/vMUlCQcFnwM

Pierôt Coiffures
www.pierot.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed