Haargroeimiddelen

Haargroeimiddelen

Waar komt de klant als eerste bij haaruitval? De kapper natuurlijk. Het is dus belangrijk om een goed advies te geven.

Haargroeimiddel

Haargroeimiddelen bestaan niet. De haarfollikels bij een erfelijke haaruitval, is de grootste oorzaak bij haaruitval bij zowel mannen als tegenwoordig ook vrouwen.

De follikels zijn dood en na verloop van tijd zelfs uit de hoofdhuid verdwenen. Wat wel kan gebeuren is dat er tijdelijk wat hergroei plaatsvindt. Die zitten dan in de laatste fase, de telogene fase in de haargroeicyclus. Ze krijgen als het ware een schop onder hun kont en presteren nog even tot ze definitief uitvallen.

De naam haargroeimiddelen is dus verkeerd. Dat moet zijn “preventiemiddel tegen verdere haaruitval”.

Wetenschappelijk bewezen middelen

Tot nu toe zijn er maar 2 producten die wetenschappelijk bewezen zijn om verdere haaruitval te stoppen en dan ook niet bij iedereen. Er is namelijk geen enkel geneesmiddel dat bij iedereen werkt. Die middelen zijn:

  • Minoxidil, vrij verkrijgbaar en voor zowel de man als de vrouw.
  • Finasteride, alleen op recept verkrijgbaar. Niet voor vrouwen.

Daarnaast zijn er nog 2 behandelingen die bewezen hebben in veel gevallen te werken.

  • Platelet Rich Plasma (PRP), een kliniekbehandeling
  • Low Level Laser (LLL),  voor  thuisbehandeling

Niet wetenschappelijk bewezen middelen

Dat zijn er te veel om op te noemen. De werking van die middelen is niet onafhankelijk vastgesteld. Als ik dan om studies vraag dan komen er studies in de trant van “wij van wc eend, adviseren wc eend”.

Ook hoor ik dan het argument dat die studies te duur zijn. Is dat zo? Ja, een onafhankelijke wetenschappelijke studie is duur en duurt lang en het is niet zo dat, zoals bij het Corona vaccin, er een spoedprocedure is. Maar het is wel zo dat als er een serieuze aanwijzing is dat het middel kan helpen, er genoeg investeerders te vinden zijn want de revenuen nadat het middel is erkend, zijn grandioos. Dat heeft Minoxidil en Finasteride wel bewezen.

Een leuk tussendoortje

Heb jij ook een abonnement op Netflix? Ik kwam daar kortgeleden een leuke film tegen met Julia Roberts. De naam van de film is “Duplicity”. Ze is op zoek naar een nieuwe formule voor een revolutionair cosmetisch middel. Als je niet de hele film wilt zien, kijk dan even naar de ontknoping op ongeveer 4.30 minuten voor het einde van de film. Veel plezier!

Conclusie

Beloof je klanten niet veel want zelfs bij wetenschappelijk erkende middelen is succes niet gegarandeerd. Bij het gebruik van Minoxidil ontbreekt soms de discipline om de lotion 2x per week aan te brengen. Bij Finasteride kunnen de bijwerkingen een probleem opleveren. Dan kan je niet zeggen dat ze niet werken maar dat ze voor die bepaalde persoon niet geschikt zijn.

Gegroet,
Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks is dé expert in haarproblemen. Hij heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van de haarproblemen zowel medisch als niet-medisch.

Meer weten? Kijk op:
www.haarproblemen.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed