Hét grote Treatwell nieuwsoverzicht van 2017

Hét grote Treatwell nieuwsoverzicht van 2017
2017 was een prachtig jaar, dat vooral in het teken stond van groei. We zijn continu bezig geweest om het onze salons nog makkelijker te maken en zagen hierdoor niet alleen onze salons, maar ook het aantal klanten in de salons flink groeien. Daarnaast hebben we hard gewerkt aan het vergroten van de zichtbaarheid van ons platform – en dus ook onze salons. De Beauty Route, een vernieuwde app, een heuse pop-up op Amsterdam Centraal en een heleboel nieuwe features op onze website en app maakten het een fantastisch jaar, waarin innovatie centraal stond. Ben je benieuwd wat er het afgelopen jaar nog meer is gebeurd? Wij geven je graag een overzicht.

Salons in de spotlights

Aan campagnes en evenementen geen gebrek in 2017. Ook dit jaar streden salons weer keihard om zichzelf te nomineren voor de felbegeerde Top Rated-titel, en mogen ruim 15% van alle salons zich een jaar lang Top Rated noemen. Salons met deze titel worden beloond met Top Rated voordeel, en worden daardoor nog succesvoller dan ze al zijn. Zo kan je omzetgroei tot wel 10% groter worden dan die van salons zonder deze titel. Bovendien zien klanten meteen welke salons topkwaliteit leveren. Een win-winsituatie dus! Daarnaast was 2017 ook een goed jaar voor offline activiteiten. Zo organiseerden we de eerste Beauty Route – een evenement voor onze klanten om nieuwe salons en treatments te ontdekken –  en was onze pop-up op Amsterdam Centraal Station een groot succes. Het resultaat: een grote boost voor de zichtbaarheid van alle salons op ons platform en nog meer blije klanten die we iets extra’s bieden.

Samen blijven we groeien

Begin 2017 zijn we overgestapt naar snellere en gebruiksvriendelijkere software: Connect. Deze software heeft veel nieuwe mogelijkheden, die zijn afgestemd op wat salons belangrijk vinden. Zo kunnen salons nu lastminute- en dalurenkorting aanbieden en kunnen klanten makkelijker reviews achterlaten, waardoor salons nog meer boekingen kunnen binnenhalen. Daarnaast zijn er met Connect ook veel kleine verbeteringen mogelijk gemaakt, zoals het juist kunnen instellen van de inwerktijd of opruimtijd van behandelingen. Ook lanceerden we onze partner app, waarmee salons voortaan 24/7 inzicht in hun agenda hebben en deze volledig vanaf hun mobiel kunnen beheren.
Het hele jaar door werken we hard om onze salons te helpen groeien. Zo introduceerde we onder andere de tool City Management, waarmee we ons partnermanagement voortaan per stad uitvoeren. Zo kunnen we lokale kennis inzetten en salons nog beter adviseren op basis van bestaande data. Salons kunnen bijvoorbeeld hun aanbod afstellen op de vraag in hun postcodegebied, of slim inspelen op het aantal boekingen door het aanbieden van lastminute- en dalurenkorting.
Tijdens Expert Meetings komen platform en salons samen, en wordt er waardevolle informatie uitgewisseld over de behoeften van salons. Met deze feedback kan er een specifiek actieplan opgesteld worden en kunnen het platform en de salons zichzelf nog verder verbeteren. Met onze nieuwe partnersites creëren salons met één druk op de knop hun eigen website, waarmee ze perfect vindbaar worden in Google. Zo halen onze salons nog meer én nog makkelijker boekingen binnen.
Met meer dan 1000 nieuw aangesloten salons in 2017 en ruim 600 nieuwe Top Rated salons in Nederland en België kunnen we 2017 met trots een fantastisch jaar noemen. En met nog veel meer vernieuwing op de planning, zetten we deze groei in 2018 gewoon door! Zo gaan onder andere verbeteringen aan onze software en rapportages, onze salons aan nog veel meer boekingen helpen. Stay tuned!
TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed