Nieuwe columniste: Ginger Martens van Studio 3332

Nieuwe columniste: Ginger Martens van Studio 3332

Hello there! Voor het eerst achter de computer gekropen voor mijn eerste online column op Tophair.nl! Elke maand zal er een nieuw inspirerend verhaal verschijnen in en rond ons mooie kappersvak. Ik zal mij eerst eens voorstellen en waar mijn passie vandaan komt.

Mijn naam is Ginger van Oven, meisjesnaam Martens, want inmiddels al 5 jaar getrouwd en 3 mooie kindjes rijker. Afgelopen november heb ik het magische getal 40 aan mogen tikken. Inmiddels zit ik al 22 jaar in het vak. Ik zeg weleens: “al langer dan de helft van mijn leven! “

Het kappersvak heb ik overgenomen van mijn opa. Hij was in de tijd na de oorlog kapper in de stad Hollandia, voormalig Nederlands Nieuw-Guinea.  In die tijd waren er allemaal pioniers, iedereen probeerde iets op te zetten, net zoals mijn opa. Hij was daar de eerste, niet- gekleurde kapper- Kapsalon de Paauw. Helaas heeft hij mij nooit als volleerde kapster gezien, maar zijn gebruikte tondeuses en nekkwas , net zoals een paar foto’s uit zijn salon en zelfs zijn heren-knipabonnement in mijn salon, herinneren mij aan hem.

Als er gevraagd wordt of ik al mijn hele leven knip, kan ik daar niet kort op antwoorden. Nadat ik mijn all-round kappersdiploma binnen 2,5 jaar had afgerond, was ik met de leeftijd van net 18 al jong full-time aan het werk.

Mijn basis van de vaktechniek heb ik te danken aan mijn eerste mentor Cor Bouw. Ik ben er van overtuigd dat als de basis goed is, je jezelf altijd kan door ontwikkelen!

Op mijn tweede werkplek in Zeewolde, kreeg ik naast het leiding geven, de kans om mij verder te ontwikkelen bij Swarzkopf Proffesional als lid van het technisch team. Na aanleiding van de Essential Looks shows die we 2 keer per jaar gaven, mocht ik kniptrainingen verzorgen bij de salons op locatie. Het zaadje was geplant. Dit was zo leuk om te doen, en ik ben hen nog altijd heel dankbaar dat ik deze kant van het vak mocht zien.

Ik sloot mij aan bij Salon B in Hilversum en maakte vanaf het begin deel uit van het technisch team. Mooi om alles van dichtbij te bekijken en mee te mogen denken, maar al snel volgde er een nieuwe stap naar Farouk Systems Europe en Trendy Hair Nederland.

Daar kreeg ik de opgedeelde functie als creative teammember voor in Nederland, en International Educator voor het werk in het buitenland. In Nederland waren wij verantwoordelijk voor het geven van vaktechnische trainingen op kleurgebied. Hier ligt dus ook mijn specialisatie! We ontwikkelden en waren technisch onderlegd op het maken van nieuwe recepten, technieken op gebied van kleur en styling, zowel inhoudelijk als praktisch. Vaak in samenwerking met de grootste kappers als Patrick Kalle. We werkten mee aan de mooiste shows en werkten veel achter de schermen. Zo waren we ook verantwoordelijk voor de Nederlandse Miss-verkiezingen en het haar van verschillende BNN’ers.

Daarnaast waren we er voor de salons om ze te ondersteunen en te trainen. Voor het internationale gedeelte vlogen we Europa door, soms zelfs verder, om daar de trainers te trainen. Ook bereidden we de modellen voor de shows en gaven onze kennis door. Een mooie kans was dat we de hairstyling mochten verzorgen op de bruiloft van Wesley en Yolanthe! Kortom, ik heb er echt heel erg veel mooie dingen mee mogen maken en uiteraard ook veel mogen leren en mezelf laten inspireren.

Inmiddels heb ik nu 8 jaar mijn eigen salon, aan huis. Fijn, laagdrempelig, warm en uiteraard een professionele aanpak. Mijn rugzakje was vol geladen met inspirerende ingrediënten. Het was tijd om deze te gebruiken bij mijn eigen klanten.

Een heel verhaal, maar toch in een notendop. Ik hoop dat ik jullie elke maand een nieuwe mooie ervaring mag delen. Er liggen genoeg leuke ideeën op de plank!

Liefs,
Ginger

Ginger Martens

Ginger Martens heeft een bak aan kennis en (internationale) ervaring en zit 22 jaar in het kappersvak. Al 8 jaar heeft ze haar eigen fijne salon, Studio 3332 in Lelystad.

Meer weten? Check Facebook of Instagram.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed