Gemiste kans?

Gemiste kans?

Bij een aanzienlijk deel van de kapsalons in Nederland is het niet mogelijk om online een afspraak te maken.

Waarom is dit een gemiste kans?
Ondanks de duidelijke trend dat iedereen altijd online is, zijn er nog veel kapsalons die er nog niet aan willen of kunnen. Vaak is dit ingegeven door angst (voor het onbekende) of onzekerheid. Dit is begrijpelijk. Het overstappen van het bekende papieren afsprakenboek met potlood en gum naar een digitale versie is ook een hele stap.

Echter, het online afspraak maken bij de kapper wordt steeds meer geaccepteerd door de consument. De cijfers liegen er niet om. Het gemiddeld aantal online afspraken stijgt jaarlijks met 25%. In 2012 was het gemiddeld aantal online afspraken ca 45 per maand. Inmiddels is dit gestegen tot meer dan 100 online afspraken per maand. Er zijn zelfs uitschieters bekend van 500 en meer afspraken per maand.

Uitkomst
Voor de ondernemer is het een uitkomst, het aantal telefoontjes dat dagelijks moet worden beantwoord daalt en de afspraken komen toch binnen. Verhoog de omzet en rendement met online afspraken. Behalve rust in de salon krijgt u ook nieuwe klanten. Het afrekenen (kassa) is ook efficiënter vanuit een reeds ingevuld afsprakenboek.

De drempel voor de klant om de afspraak online te maken wordt steeds lager. Moderne technologie is hier mede oorzaak van. Daarom heeft SalonNet in 2015 een gepersonaliseerde App laten ontwikkelen voor Android en Apple. Met deze App kan een klant binnen enkele seconden een afspraak maken in uw salon (niet bij andere salons). Met enige trots kunnen we dan ook melden dat bij SalonNet inmiddels meer dan 35% van de online afspraken via de App worden gemaakt.

Sinds eind 2016 wordt ook een uitnodiging bij de e-mail afspraakbevestiging meegestuurd. Deze wordt opgenomen in de persoonlijke agenda van de klant, inclusief een automatische afspraakherinnering “Let op, om 10:00 bij de kapper”.

Wilt u meer weten over SalonNet en online afspraak maken?
Bezoek onze website www.salonnet.nl of bel ons 0343-578252.

Bezoek ons op de Hair X-Perience in Gorinchem op 25 en 26 juni 2017.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed