Interview met de gedreven passionist Juliette Den Ouden

Interview met de gedreven passionist Juliette Den Ouden

Vele kennen Juliette van haar prachtige werken, passie voor cultuur en mens.
Wij mochten haar interviewen, waar komt haar passie vandaan, waar wil ze heen groeien en waar is ze nu?

Vertel eerst even over jezelf, we kennen je allemaal van de prachtige awards die je in je loopbaan hebt mogen bemachtigen, maar wie is Juliette zelf? Waar kom je vandaan? Hoe komt het dat je zo in dit vak bent gerold?
Ik ben een gedreven passionist! hihi 😉 Vanaf mijn 13de wist ik al dat ik dit werk wilde doen. Ik droomde ervan om fotoshoots te doen voor magazines en wilde de wereld verkennen. Nu waren dit natuurlijk grote dromen voor een klein meisje maar ik had ze wel! Vanaf mijn 13de heb ik dus ook gewerkt om te kunnen investeren in mijn kappersopleiding en vanaf mijn 15de werkte ik in de salon. Op mijn 17de begon ik bij de salon waar ik van droomde om te werken, Christiaan Kappers Rotterdam en startte ik mijn avontuur in de Make-up wereld. In 2001 had ik mijn eerste grote show van Schwarzkopf (Essential looks) die ik mocht assisteren en stond ik op het laatst met bloemen in mijn hand op het podium. Dat was voor mij het moment dat ik dacht YEASSSS dit wil ik!! Zo heb ik naast mijn opleidingen en specialisaties veel geinvesteerd en keihard gewerkt om die droom uit te laten komen. Momenteel vlieg ik de wereld over naar de meest mooie plekken om fotoshoots te doen voor onze klanten. Daarnaast heb ik mijn kindje JDO wat is uitgegroeid tot JDO Group, met verschillende divisies JDO Salon, JDO Academy, JDO Management en JDO Talent agency.  www.JDO-group.com

Ontspanning zoek ik in actieve dingen zoals motor rijden, hiken, sporten, natuur, Mudmasters etc!


Je zet je in voor verschillende goede doelen, hoe ben je daar zo in gerold en mee betrokken geraakt?

Dit is voor mij een transformatie en proces geweest van jaren. Door het velen reizen voor mijn werk kom ik op veel verschillende plekken en word ik vaak geconfronteerd of een spiegel voorgehouden met de werkelijkheid. Waarbij ik zelf uiteraard ook verder ben ontwikkeld en mijn ogen zijn geopend. Nu zit het helpen van anderen al erg in mijn systeem en ben ik de persoon die in nood naast je staat en mijn hand uitreikt. Zo heb ik veel mensen in mijn omgeving kunnen helpen en word ik ook weleens de Boom genoemd. Dit is ook een van de redenen waardoor ik JDO ben gestart, helpen van andereen om verder te kunnen fladderen. Zo werd ik in 2019 gevraagd als de ambassadeur van Hairdressers Without Borders. Deze titel heb ik aanvaard en heb ik mij voor 1000% ingezet. Zo heb ik training gegeven aan vrouwen in Nepal en sponsoren geregeld waarbij ook de main sponsor voor 3 jaar waardoor we een salon in Nepal kunnen openen en deze vrouwen verzekerd zijn van een nieuwe toekomst. Door deze stichting heb ik gezien wat voor verschil je kan maken voor een ander leven. Dit heeft mij de drive gegeven om mij nog meer in te zetten voor goede doelen!

Zo heb ik veel mensen in mijn omgeving kunnen helpen en word ik ook weleens de Boom genoemd.

Je ben ambassadeur van Hair dressers without borders, kan je daar wat meer over vertellen?
Zeker! Hairdressers Without Borders is een stichting wat zich inzet in educatie in het kappersvak in derdewereldlanden. Waarbij men niet het geld of kansen heeft gehad om een opleiding te volgen of om zelf geld te verdienen. Denk aan de vrouwen in Nepal die dealen met erge armoede of zijn slachtoffer van geestelijk, lichamelijk geweld en zelfs meerdere malen verkrachtingen. Deze vrouwen trainen we het kappersvak maar ook in Hairstyling en Make-up zodat ze zelf geld kunnen genereren en hun families kunnen onderhouden. In 2019 zijn we naar Nepal geweest om deze vrouwen te trainen en heb ik met mijn eigen ogen gezien welk verschil we kunnen maken door onze passie voor ons vak te delen. Ze zijn zo leergierig en dankbaar dat ze deze kans krijgen waardoor zij in 2 weken meer leren dan een student in Nederland in 16 weken. Naast het leren van het kappersvak zie je ook dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en dat ze voelen dat ze wat waard zijn. Ondertussen is Hairdressers Without Borders zo’n belangrijk onderdeel geworden in mijn leven en heb ik veel kunnen betekenen voor deze stichting als Ambassadeur. Ik heb een main sponsor voor 3 jaar kunnen regelen waardoor ze nu een salon kunnen openen in Nepal waar de dames die we getraind hebben kunnen werken. Helaas door covid konden we nog niet gaan. Maar ik kijk er erg naar uit om terug te gaan en te helpen met nieuwe kansen.


Wat zou je andere kappers/beauty specialisten willen meegeven in het kappersvak?

Blijf dicht bij je eigen gevoel en geloof in jezelf. Ik merk dat velen te veel bezig zijn met wat anderen van ze vinden en hier is sociale media een grote veroorzaker van maar het begint bij jezelf. Dus geloof daar ook in!

Wat voor doelen heb je verder nog?
Nou, nu natuurlijk de Hall of fame! Hihi. Hier kom je in als je totaal 3 x hairdresser of the year wordt dus nog 2 x te gaan! Verder hoop ik uiteraard dat mijn bedrijf JDO met de verschillende divisies gezond blijft en dat we verder groeien. Waarschijnlijk gaat er binnenkort nog een ander groot project komen in Africa wat de economy in zuid-afrika gaat verbeteren en hier zal JDO ook betrokken in zijn. ☺  Ook zou ik het te gek vinden om een boek uit te brengen en niet over het kappersvak maar echt om mensen te inspireren. Dus meer vrijgeven over mijn leven, verleden en hoe anders om te gaan met tegenslagen of anders denken waardoor het leven lichter wordt. ☺

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed