Finale International Barber Awards 2018

Finale International Barber Awards 2018

Met de afronding van de voorrondes staan ​​alle Barbers met de beste cijfers van de International Barber Awards op de grote finale op 21 oktober 2018 in Neurenberg! In totaal zijn 19 finalisten uit 11 landen gekwalificeerd voor de finale.

Meer dan 500 kappers wereldwijd – mannen en vrouwen – hadden via de onlineprocedure een aanvraag ingediend om deel te nemen aan de competities op het hoogtepunt van het jaar: de International Barber Awards 2018.

Zo werden er veel voorrondes gehouden in de vorm van Live-wedstrijden in de volgende steden: Londen (VK), Oslo (Noorwegen), Sofia (Bulgarije), Madrid (Spanje), Vilnius (Litouwen), Zürich (Zwitserland), Tirana (Albanië), Graz (Oostenrijk), Hamburg, Mannheim, Aalen, Siegburg (Duitsland) en Sete (Frankrijk). In alle gevallen was de taakstelling voor de deelnemers duidelijk beschreven: de deelnemers moesten optreden voor een internationale jury, gevraagd door de organisator van het evenement, 1o1BARBERS, een uitstekende Fade Haircut en een Hot-Towel-Shave, inclusief een volledige natte scheerbeurt met kompressen, binnen 75 minuten te doen. Het was aan de kandidaten zelf om te beslissen of ze de kritische jury wilden overtuigen met een bijzonder creatieve of eerder klassieke uitwerking van de Fade Haircut. Daarnaast zijn criteria zoals de voltooiing van de taak, werkstructuur, organisatie, netheid van het werkgebied, hygiëne en het uiterlijk van de kapper, ook overwogen voor het definitieve oordeel.

The finalists 2018

Michael Tews – Austria
Kreshnik Morina – Kosovo
Tsvetelina Gergova – Bulgaria
Kyriakos Papadopoulos – Greece
Eva Suarez Bua – Norway
Jens Engelhardt – Swiss
Navid Sabbaghian – Swiss
Sivo Tamer – Germany
Giuseppe De Sanctis – Germany
Thomas Boidol – Germany
Can Misirra – Germany
Roberto Morena – Spain
Juan Manuel Perdogones – Spain
Kieran Evans – UK
Yucel Olmezkaya – UK
Geoffrey Kvot – France
Abdelhakim Zaidi – France
Joucke Modderkolk – Benelux
Abdil Koksal – Benelux

De grote finale is op 21 oktober 2018 in Neurenberg

Tijdens de grote finale moeten de deelnemers zich live op het podium in twee disciplines bewijzen voor de jury.

Taken voor de grote finale:

1/2 Finale

Uitdaging: Head Shave + Beard Ritueel

Tijd: 75 min.

De finalisten van de INTERNATIONAL BARBER AWARDS 2018 zullen een 2-in-1 verzorgingservaring voor hun model moeten uitvoeren. Deze uitdaging omvat een uitstekende Hot Towel Shave voor hoofd en baard, waarbij de hele uitvoering zal worden beoordeeld. Dit betekent een hoogwaardige technische uitvoering met nauwkeurig uitgewerkte contouren, een gestructureerde werkwijze en speciale aandacht voor hoge hygiënische normen. Bovendien moeten de deelnemers de jury verrassen met een definitieve styling om hen te overtuigen. Creativiteit wordt gevraagd, maar het moet realistisch zijn. Zoals het welbekend is, is soms minder meer in de zorg van de mens.

Finale

Uitdaging: Trendy kapsel 2019

Tijd: 60 min.

Alle kappers die de halve finale met vlag en wimpel zijn geslaagd en dankzij hun vorige werk een ticket voor de finale hebben gekregen, staan ​​voor een ware uitdaging: de harde internationale competitie voor het winnen van de titel “International Barber Awards 2018/19”. In de finale moeten de deelnemers de jury overtuigen met een trendy mannenkapsel voor 2019. Vaak wordt kappers verteld dat ze ouderwets zijn, hoewel het niet gaat om trends in barbershops. De finalisten moeten bewijzen dat ze in staat zijn om moderne interpretaties van kapsels te creëren die zeker elegantie en technische knowhow omvatten. De grootste crisis die de kapperindustrie leed, was een niet-aanpassing aan de vraag van mannen in de vroege jaren 60, toen muziekiconen, zoals The Beatles, de revolutie van het groeien van lang haar onder mannen deden ontbranden. Het is aan de toekomstige kampioen om een ​​nieuw verhaal voor de Grooming-industrie te schrijven. Naast talent en knowhow heeft hij echter ook twee belangrijke eigenschappen nodig: geloof in zichzelf en een nuchtere houding! Moge het laatste gevecht beginnen!

Informatie over de International Barber Awards
In de afgelopen drie jaar is het ‘man’s event’ en show-highlight voor kappers van over de hele wereld een absolute publieks- en mediamagneet geworden, of het nu een medewerker is of de eigenaar van een kapperszaak of traditionele kappers – iedereen die zichzelf toewijdt met aandacht voor detail voor de klanten en wil anderen laten zien dat hij / zij de beste is in hun vakgebied mag toepassen. Kevin Boon, winnaar van de International Barber Awards 2017/2018 zal ook in Neurenberg zijn, naast andere internationale nationale industrieleiders. “Ik ben er al enthousiast over en ik kijk er naar uit om de trofee aan de nieuwe winnaar over te dragen”, zegt Kevin Boon. Bovenop de aantrekkelijke titel, zal de winnaar hoge kwaliteitsprijzen krijgen met een totaal waarde van meer dan 10.000 EUR. Op maandag 22 oktober 2018 zijn er ook de Senior Barber Awards voor alle kandidaten ouder dan 50.

www.international-barber-awards.com

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed