De NCV wenst u een fijne Valentijnsdag!

De NCV wenst u een fijne Valentijnsdag!

Valentijnsdag is het moment dat wij elkaar wat extra aandacht geven, dit jaar wil de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) iedereen aanmoedigen bewust een moment voor zichzelf te nemen. De NCV stuurde daarom een Valentijnskaart met een pH-huidneutrale Body & Hair bar naar haar leden en stakeholders. De boodschap luidt; “Draag deze Valentijn bij aan uw eigen welzijn en kijk met een positieve blik in de spiegel!”.

Hygiëne en persoonlijke verzorging liggen aan de basis van veel cosmetica en zelfzorg. Het belang van een goede hygiëne is door de pandemie extra duidelijk. Het wassen van de handen, met zeep, blijft belangrijk, maar een goede persoonlijke hygiëne heeft meer voordelen. Hierop wil de vereniging eenieder attent maken met het nieuwe hygiënedeel van de website.

 

“Persoonlijke hygiëne heeft alles te maken met het zorgen voor je lichaam om het schoon en gezond te houden. Een goede persoonlijke hygiëne beschermt het lichaam tegen een opeenhoping van vuil en micro-organismen die de gezondheid kunnen schaden. Een lichaam dat schoon en gezond aanvoelt, verbetert ook het welbevinden en zelfvertrouwen. Persoonlijke hygiëne betekent onder andere het verzorgen van je haar, huid, tanden en het wassen van je handen. Hierbij gebruik je producten voor de persoonlijke verzorging (cosmetica).

  • 94% van de Europese consumenten vindt het hebben van een goede persoonlijke hygiëne belangrijk tot zeer belangrijk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven.
  • 95% vindt een goede persoonlijke hygiëne belangrijk tot zeer belangrijk voor de eigenwaarde.
  • 80% vindt cosmetica belangrijk tot zeer belangrijk voor het opbouwen van zelfvertrouwen.
  • 72% vindt het gebruik van cosmetica belangrijk tot zeer belangrijk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Bron: Cosmetics Europe, ‘Consumer Insights 2017’ (op basis van 4116 online reacties die representatief zijn voor de genderverdeling en leeftijdsgroepen in tien EU-lidstaten, waaronder Nederland).”

 

Zelfzorg is niet alleen belangrijk voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor ons zelfvertrouwen en een zelfverzekerd gevoel. Daarom wil de NCV iedereen eraan herinneren om goed voor zichzelf te zorgen.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed