Een beetje per ongeluk derde van Nederland geworden

Een beetje per ongeluk derde van Nederland geworden

Ze moest van haar school als examen mee doen aan de Skills Heroes wedstrijd haren opsteken. Ze werd eerste van de klas, werd vervolgens eerste van het hele ROC Nova College, won daarna de provinciale finale en eindigde pardoes als derde van Nederland op het podium. Hairstylist Maureen Bakker had helemaal geen plannen om aan wedstrijden mee te doen, maar werd zo een beetje per ongeluk een landelijk bekende in de kappersbranche.

Ze is jong (net 22) en pas sinds 1 januari van dit jaar zelfstandig ondernemer. Naast het reguliere knipwerk is ze gespecialiseerd in bruidskapsels en het opsteken van haren voor allerlei gelegenheden. Een vak uitoefenen is één, maar ondernemerschap vergt nog meer competenties. Gevraagd naar hoe ze haar uurtarief vaststelt zegt de onderneemster: “Ik vind het nog steeds wel moeilijk om nou te denken: wat ben ik nou waard? Ik vind ook alles leuk om te doen en dan denk ik al heel snel: oh, dat doe ik wel. Dat is wel een beetje een valkuil.”

Maureen is over haar vak en over haar ambities geïnterviewd door Rob Wieleman in de serie Jong talent ondernemers van Kennemer Business zakennetwerk. Totaal zullen er interviews komen met tien jonge ondernemers in de regio Haarlem. Het interview met haar staat op het openbare YouTube kanaal Kennemer Business zakennetwerk.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed