Dyson introduceert nieuwe precisiehaardroger voor professionele haarstylisten: Dyson Supersonic r™

Dyson introduceert nieuwe precisiehaardroger voor professionele haarstylisten: Dyson Supersonic r™

Dyson-ingenieurs blijven de grenzen van innovatie op beauty gebied verleggen en onthulden 8 februari backstage een geheel nieuw formaat haardroger tijdens New York Fashion Week.

De Dyson Supersonic r™ haardroger is Dysons lichtste, kleinste en meest precieze stylingtool, mogelijk gemaakt door krachtige technologieën: een nieuwe, gestroomlijnde verwarmingstechnologie, de Dyson Hyperdymium™ motor en intelligente Radio Frequency Identification (RFID)-sensoren in elk opzetstuk die communiceren met de haardroger, waarbij de motor en de verwarmingstechnologie automatisch worden aangepast voor een optimale luchtstroom en temperatuur.

Dyson-ingenieurs kregen de opdracht om de kleinste föhn met krachtige precisie te maken. Dit betekende een verdubbeling van de kerntechnologie van de Dyson Supersonic r™ föhn – met name verwarmingstechnologie, motorprestaties en opzetstukken – om een machine opnieuw te ontwerpen om precisie te leveren voor professionals in een geheel nieuwe vorm. De Dyson Supersonic r™ professionele föhn is 30% kleiner, 20% lichter en wendbaarder en levert sneldrogende, gladde, pluisvrije en glanzende resultaten.

VIP-stylisten zullen de Dyson Supersonic r™ gebruiken om haar te stylen tijdens Fashion Weeks in New York, Londen, Milaan en Parijs voor het herfst-/winterseizoen. Shows en stylisten zijn onder meer:
• NY: Christian Sirano x Lacy Redway en Prabal Gurung x Jawara Wauchope
• Londen: Harris Reed x Ali Pirzadeh, Bora Aksu x Larry King en Onitsuka Tiger x Fabrizio Palmieri
• Milaan: Etro x Pierpaolo Lai en GCDS x Jawara Wauchope
• Parijs: Stella McCartney x Eugene Soulemain, Issey Mikaye x Anthony Turner, Vivienne Westwood x Sam McKnight en Chloe.

Een probleem in de gehele sector

Sinds 2017 hebben we 696 stylisten ondervraagd en geïnterviewd om inzicht te krijgen in hun omgeving, gewoonten en behoeften. Dyson-ingenieurs hebben de uitdagingen onderzocht en aangepakt. Een stylist ziet doorgaans tussen de 4 en 16 klanten per dag, besteedt gemiddeld 30 – 60 minuten aan styling per klant en past de hoek tot 30 keer aan tijdens één stylingsessie. Spanning gerelateerde verwondingen, zoals het carpaletunnelsyndroom, komen veel voor bij stylisten. Deze inzichten vormden de basis voor de Dyson Supersonic r™-föhn, die professionals voorziet van een wendbare en aanpasbare machine die reageert op de eisen van de echte wereld, wat essentieel is en tegelijkertijd een superieure stylingervaring en resultaten oplevert.

De Dyson Supersonic r™ Professional föhn bouwt voort op de technologie en kennis die we hebben ontwikkeld en biedt snelle droog- en stylingvoordelen voor alle haartypes zonder hitteschade. Onze nieuwe, gestroomlijnde verwarmingstechnologie die voor deze machine is ontwikkeld, is een wereldprimeur, gecombineerd met onze hogesnelheidsmotoren die de lichtgewichte vorm en een snelle, nauwkeurige luchtstroom mogelijk maken.” – Gavin Galligan, Senior Design en Development Manager, Dyson Beauty

Technologie deep dive: Nieuw ergonomisch formaat

De vorm van de Dyson Supersonic r™ Professional haardroger is uniek. Ergonomisch ontworpen in een revolutionaire ‘r’-curve, weegt hij slechts 325 gram, minder dan het gewicht van een fles haarlak. Dankzij de vorm kunnen professionals moeiteloos bereiken wat normaal moeilijk te bereiken is voor controle en comfort.

Gestroomlijnde verwarmingstechnologie voor gelijkmatige warmte

De eigen nieuwe verwarmingstechnologie van Dyson is klein, licht en ongelooflijk krachtig. Conventionele verwarmers gebruiken open draad die rond micaplaten is gewikkeld, vaak gebruikt in de elektronica, wat resulteert in warme en koude plekken in de luchtstroom. Haarwetenschappers van Dyson hebben gedetailleerd onderzocht hoe schade door hitte kan worden voorkomen om de gezondheid van het haar te behouden. Met het oog gericht op technische tools die niet alleen een geweldige stijl creëren, maar ook helpen het haar gezond te houden.

Dysons gestroomlijnde verwarmingstechnologie is de eerste Dyson gebogen verwarmer in een föhn, gemaakt van symmetrische folies die een hangende baan vormen. Deze baan levert efficiëntie, door maximale blootstelling aan de luchtstroom, met minimale impact op de stroomsnelheid en prestaties. Deze hogedruklucht verwarmt door de unieke curve de luchtstroom gelijkmatiger, zonder hotspots. Dit betekent dat de gebruiker een grotere gelijkmatigheid van de temperatuur ervaart, zelfs bij gebruik van opzetstukken, een hogere temperatuur bij het stylen en een snelle droging van het haar, zonder schade door hitte.

Het bereiken van de optimale verwarmingsprestaties en tegelijkertijd een evenwichtige balans tussen gewicht en volume stond centraal bij de ontwikkeling van de Dyson Supersonic r™ haardroger. Vanwege de nieuwe vorm die het ontwerp dicteerde, kregen ingenieurs de opdracht om de verwarmingstechnologie van Dyson opnieuw te ontwerpen om de afmetingen te verkleinen en toch de prestaties te verbeteren, waardoor stylisten een lichtere, wendbaardere machine krijgen om veel voorkomende klachten binnen de stylistengemeenschap te bestrijden – pijnlijke armen, dof haar en extreme hitteschade. Het resultaat is een verwarmer die klein en krachtig is, gemaakt van achtentwintig 99,9% koperen microvinnen die de warmte gelijkmatig in de luchtstroom overbrengen voor meer precisie bij het stylen en meer haarglans.

Intelligente warmteregeling

Net als de rest van de haarverzorgingsmachines van Dyson is de Dyson Supersonic r™ professionele föhn uitgerust met intelligente warmteregeling. Een thermistor met glazen kraaltjes werkt samen met een ingebouwde temperatuursensor in de verwarmer, die de luchttemperatuur meer dan 20 keer per seconde meet om extreme hitteschade te voorkomen en de natuurlijke glans te beschermen.

De snelste temperatuurverandering die ik ooit heb gevoeld in een föhn.”- Irinel de Leon, Celebrity Stylist

Geoptimaliseerd RFID- opzetstuk

De Dyson Supersonic r™ professionele haardroger beschikt ook over geïntegreerde Radio Frequency Identification (RFID)-sensoren in elk opzetstuk, die communiceren met de föhn en de motor en de verwarmer automatisch aanpassen om een optimale luchtstroom en temperatuur te leveren. Deze functionaliteit zorgt voor een intuïtieve aanpassing van het opzetstuk aan alle haartypes en -stijlen. De diffuser is bijvoorbeeld ingesteld op een lage luchtstroomsnelheid en een lage temperatuur om pluis te verminderen en krullen te versterken zonder het krulpatroon te verstoren. Hoewel de ruwe droogmodus maximale warmte en stroom gebruikt om de droogtijd te minimaliseren, terwijl de gecontroleerde luchtstroom behouden blijft.

“Onze diepgaande tests, onderzoeken en inzichten door professionele stylisten vormden de basis voor de intuïtieve aanpassingen aan de Dyson Supersonic r™ professionele haardroger. Dit deel van het ontwikkelingstraject heeft Dyson in staat gesteld professionals te voorzien van een wendbare en adaptieve tool die reageert op de eisen van de echte wereld en een superieure stylingervaring en resultaten oplevert.” – Amy Johnson, Global Head of Hair Care Artistry

Opzetstukken hebben ook de mogelijkheid om de laatst gebruikte instellingen te onthouden, waardoor de tijd die nodig is voor aanpassing wordt verkort. Indien gewenst hebben gebruikers de mogelijkheid om de instellingen aan te passen aan verschillende haartypes en behoeften.

De Dyson Supersonic r™ Professional-föhn is gecombineerd met drie nauwkeurige luchtstroominstellingen en vier warmtemodi, waaronder een constante cold shot, met ergonomisch geplaatste bedieningselementen binnen handbereik en LED-indicatoren op het handvat. Ontworpen voor stylisten om de tool gemakkelijk te gebruiken zonder de stylingsessie te onderbreken.

Het dieptegeladen filter is ontworpen om professionele verontreinigende stoffen zoals haarsprays, stylingproducten die in de lucht blijven hangen en andere dergelijke luchtnuances in een salon op te vangen in een 3D-mesh-ontwerp om de prestaties van de machine te beschermen en tot twee keer langer mee te gaan tussen reinigingsbeurten.
Vanaf juni exclusief te koop voor professionele stylisten voor €549. Schrijf je in op de wachtlijst voor meer informatie over lokale beschikbaarheid op de Dyson-website.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed