De toekomst van de trendcollecties

De toekomst van de trendcollecties

In het februarinummer van TOP HAIR stonden 3 interviews met topkappers Laurent Decreton, Eugene Souleiman en Angelo Seminara over de toekomst van trends en de opmars van customization in de beautywereld. Als je deze TOP HAIR nog niet hebt gelezen, kun je hem hier bestellen.

We geven je alvast een voorproefje met dit GRATIS interview met Laurent Decreton!

LAURENT DECRETON OVER TRENDS VERSUS INDIVIDUALISME

Laurent2Q&A Laurent Decreton, L’Oréal Hairstyling Ambassadeur

Wat is de invloed van internet op toenemend individualisme?

Social media speelt een hele grote rol omdat je elke dag je volgers kunt bereiken met nieuwe posts. Hierdoor kun je snel je eigen universum creëren en informatie verspreiden, bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende hashtags.

Worden mensen met eigen stijl belangrijker dan trendvolgers?

Ik denk dat het een mix blijft. Trendvolgers zoals fashion bloggers zullen modetrends blijven volgen. Anderen zullen zich weer meer richten op hun eigen (urban) stijl.

Ik denk dat er meerdere trendcollecties gaan komen, twee per jaar is te weinig

Zijn de trendcollecties veranderd door individualisering?

Ik wissel mijn werk niet zo vaak maar ik post wel vaker foto’s van de verschillende knip- en kleurstijlen uit die collecties. Op social media is men nu eenmaal picture hungry en dat moet je blijven voeden.

Welke rol speelt de toenemende behoefte aan personalisatie in de salon?

Er is meer aanbod, waardoor het essentieel is om anders te zijn dan je concurrenten. Een manier is dan om professioneler te zijn, meer diensten aan te bieden en flexibel te zijn. Zo kun je de klant op maat bedienen.

Hoe zie jij de toekomst van trendcollecties?

We zullen nog steeds trendcollecties blijven zien, maar ik denk dat naast de 2 trendcollecties per jaar, meerdere collecties komen. Collecties met een thema, zoals bijvoorbeeld een ‘Cruise Collectie’. Maar het meest belangrijk blijft toch om steeds het beste uit jezelf te halen en ervoor te zorgen dat je kwalitatief en constant werk aflevert.

Marit

Marit is beauty journalist en vormgever. Ze is de founder van WieWatHaar, een review- en inspiratieplatform over en voor de beauty branche. Daarnaast is ze redacteur voor TOP HAIR.

No Comments Yet

Comments are closed