De reis naar grijs

De reis naar grijs

Binnenkort te zien op BLOW.nl: de documentaire De reis naar grijs, waarin journalist Wies Verbeek op zoek gaat naar de betekenis van grijs haar. Bekijk hier de trailer.

Hoe aantrekkelijk is grijs?
Grijs haar is in opkomst. Steeds meer vrouwen durven het te laten zien – er wordt zelfs gesproken van een ‘greynaissance’. Journalist Wies Verbeek moet er nog niet aan denken grijs te gaan: “Ouder worden is leuk, maar met grijs haar ben je in één klap wel heel oud.” Toch ging ze bij zichzelf te rade. Klopt het (voor)oordeel over grijs nog wel? Word je inderdaad ouder geschat als je grijs bent en zo ja, hoeveel dan? En ben je met grijs haar minder sexy en aantrekkelijk dan met gekleurd haar? En wat zegt het lef om grijs te durven zijn over deze tijd? Wies besloot op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen.

Enquête onder 500 Nederlanders
In de documentaire ‘ De reis naar grijs’ doet ze verslag van haar zoektocht. Ze bestudeert de geschiedenis van het imago van grijs haar, gaat langs kapper en psycholoog en schakelt een onderzoeksbureau in om via een enquête onder 500 Nederlanders de feiten te achterhalen. Daarvoor maakte ze onder andere foto’s van zes personen (waaronder zichzelf) met gekleurd haar en liet die vervolgens bewerken naar grijs haar om zo te achterhalen wat het geschatte leeftijdsverschil en verschil in aantrekkelijkheid is tussen de gekleurde en grijsharige foto’s.

Daten met blond en grijs haar
Om de uitkomsten van het onderzoek in de dagelijkse praktijk te toetsen, schrijft ze zich in bij een datingsite. Eerst twee maanden met haar ‘blonde’ foto en vervolgens – met drie maanden ertussen – met grijs haar. Waarmee maakt ze de meeste kans? Het onderzoek levert een aantal bijzondere resultaten op.

De documentaire ‘De reis naar grijs’ is vanaf donderdag 19 november te zien op blow.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed