De manier om kosten te verlagen

De manier om kosten te verlagen

Ik ben echt oprecht benieuwd hoe het met jullie gaat? Het is een zware tijd en zal zeker nog een aantal weken duren. Hoe voel je je? Moe en misschien wel een beetje depressief of heb je er alle vertrouwen in dat het weer goed komt?

Allemaal weten we helaas wat er nu niet kan en door dit steeds te blijven herhalen, vergeten we misschien wel wat er nu nog wel kan.

Hoe zou je deze tijd nuttig kunnen besteden? Je bent immers nog steeds ondernemer. Weliswaar oefen je nu niet je vak uit, maar ondernemer ben je nog steeds. En nog steeds ben je verantwoordelijk voor jouw salon.

Tijd om aan je salon te werken

Dit is de tijd om aan je salon te werken als ondernemer. Alle achterstallige taken wegwerken en nieuwe plannen bedenken en misschien al wel voor een deel uit te voeren.

Normaal heb je misschien nog geen tijd gemaakt om naar je boekhouding te kijken. Besteed deze tijd eens om alles netjes te ordenen, je online boekhouding volledig bij te werken en het jaar 2020 zoveel mogelijk af te sluiten.

Werk jij met een online boekhoudprogramma? Dan kun je ook zien wat jouw omzet en kosten zijn geweest in 2020. Door de gedwongen sluitingen zal jouw omzet hoogstwaarschijnlijk lager zijn dan dat je normaal in een jaar gewend bent.

Hier mag je nog 1 keer van balen, maar laat het dan los. Het is zoals het is, je kon en kan er niets aan doen.

Je kosten verlagen

Het is wel interessant om ook eens heel scherp naar je kosten te kijken. Je kosten heb je grotendeels wel zelf in de hand. Vaak worden er kosten gemaakt zonder dat je het zelf nog in de gaten hebt. Abonnementen die je ooit een keer hebt afgesloten omdat je dacht dat ze handig waren, maar waar je niets mee doet. En eerlijk gezegd ook vergeten was dat ze er nog waren.

Ga hier eens mee aan de slag. Pak je bankrekening erbij en loop al je betalingen van de afgelopen 3 maanden eens na.

Je kunt je kosten indelen in 3 categorieën. Groen, oranje en rood.

Als een soort van stoplicht. Groen mag door, oranje misschien en rood is echt stoppen ermee.

Groene kosten

Alle groene kosten heb je echt nodig om je bedrijf mee te runnen. Ze helpen je om te groeien en meer omzet binnen te halen.

Rode kosten

Alle kosten die je tegenkomt die eigenlijk overbodig zijn, vallen onder de rode groep. Van deze kosten wil je zo snel mogelijk af.

Oranje kosten

En tot slot zullen er ook nog kosten zijn die je eigenlijk wel nodig hebt, maar misschien kun je er een goedkoper alternatief voor vinden. Bijvoorbeeld verzekeringen of telefoonabonnementen. Heb je echt dat dure abonnement nodig?

Wees streng voor jezelf en ga bij elk bedrag wat er de afgelopen 3 maanden van je bankrekening af is gegaan na of je het echt nodig hebt.

Heb je het niet nodig, opzeggen dan!

Kun je er misschien een ander, goedkoper alternatief voor vinden, regel dat nu!

Zo besteed je je tijd nuttig, werk je als ondernemer echt aan de toekomst van je salon en hoe fijn is het als je veel kosten tegenkomt die je vaarwel kunt zeggen.

Dit levert echt geld op!

Hou vol! Mijn gedachten zijn bij jullie!

Lieve groet,
Sandra

Sandra Houvast

Sandra Houvast is dé winstadviseur voor beauty ondernemers. In haar winsttrajecten werkt ze nauw samen met de saloneigenaar om alle aspecten van de salon gezond te maken. Zodat zij daarna echt rust, inzicht en winst gaan ervaren.

Meer weten? Kijk op:
www.houvastwinstencijfers.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed