Close-up | Dermatologie voor haarprofessionals

Close-up | Dermatologie voor haarprofessionals

Alles wat kappers over afwijkingen aan huid en haar moeten weten

Dit uitgebreide handboek is een onmisbare bron voor kappers en haarstylisten die hun klanten willen voorzien van informatie over huid- en haarafwijkingen.

Met meer dan 350 unieke medische foto’s en illustraties behandelt dit boek een breed scala aan dermatologische onderwerpen. Van erfelijke kaalheid tot roos, van grijs haar tot wratjes achter de oren, van eczeem in het gezicht tot verdachte moedervlekken in de nek – allemaal worden ze grondig besproken met wetenschappelijk onderbouwde oplossingen en praktische adviezen.

Het team van ervaren dermatologen achter dit boek, Drs. Ids Boersma, Dr. Johan Toonstra en Dr. Anton de Groot, delen hun expertise en inzichten. Ze benadrukken de belangrijke rol van kappers als eerste aanspreekpunt voor klanten met huidaandoeningen of veranderingen aan het haar. Dit boek fungeert niet alleen als informatieve gids, maar ook als brug tussen kappers en huisartsen, waardoor ze effectiever kunnen samenwerken aan de vroegtijdige opsporing en behandeling van huid- en haaraandoeningen.

Dermatologie voor Haarprofessionals biedt een uitgebreide beschrijving van alle afwijkingen aan de huid en het haar waar kappers mee te maken kunnen krijgen. Het stelt haarprofessionals in staat om verdachte symptomen te herkennen en in te schatten wanneer zij een klant een bezoek aan de huisarts kunnen adviseren.

“Vooral bij een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker, kan dit levensreddend zijn,” benadrukt Dr. Ids Boersma, een van de auteurs van het boek. Hij wijst op het feit dat het aantal gevallen van huidkanker naar verwachting explosief zal stijgen in de komende jaren, waarbij 80 procent van alle huidkankers zich bevindt in het hoofd-, hals- en nekgebied. Kappers hebben een unieke positie omdat zij hun klanten regelmatig van dichtbij zien – vaak vaker dan de huisarts. Hierdoor zijn zij vaak de eersten die verdachte veranderingen aan de huid en het haar opmerken. Met behulp van Dermatologie voor Haarprofessionals kunnen zij een belangrijke signaalfunctie vervullen en zo levens redden.

Vanaf 6 juni te koop in de boekhandel van CocoBooks.nl .

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed