Breek uit je bubble!

Breek uit je bubble!

Stromingen in de samenleving vertaald in haarmode zoals botte kniplijnen, contrastrijke kleuren en een ruigere styling domineren de kapsels uit BUBBLE, de nieuwe collectie van de Nederlandse Haarmodelijn. Stuk voor stuk zijn het kapsels met een statement! 

Net als de samenleving kent ook de (haar)mode golfbewe- gingen. Momenteel zijn we op een punt beland dat er – net als eind jaren 70, begin jaren 80 – veel protest is in de samen- leving. Met name jongeren maken zich zorgen over de toe- komst van de planeet én van ons land en verzetten zich tegen de gevestigde orde. Dat was rond de 70’s/80’s niet anders. In die tijd uitte zich dat in stromingen zoals de uitbundige punk, disco en glamrock.

Het is niet zo vreemd dat in 2023 invloeden uit de samenle- ving terugkomen in het (haar)modebeeld, uiteraard vertaald naar de tijd van nu. Ook vandaag de dag willen mensen uit hun bubble breken en via hun kleding en haar laten zien waarvoor zij staan. In een reactie op de gestileerdere en meer gelaagde kapsels van de afgelopen jaren zullen we dit voorjaar daarom wat hardere kniplijnen zien op één lengte. Moet je daarvoor dan naar een professionele kapper, zul je je afvragen? Het antwoord is: ja, absoluut. Want hoewel het er misschien simpel uitziet, is niets moeilijker dan perfect horizontaal knippen op één lengtelijn!

Haarkleur; Trendy butterblond

Dit voorjaar zal je naast donkere haartinten ook lichtblonde tinten zien, zoals butterblond, een lichte beige-achtige blond- tint. Dat blond komt nog eens extra mooi tot zijn recht met een zogenaamde toner. Dat is een mild en vloeibaar glosspro- duct dat heel gemakkelijk over het haar te verdelen is en dat de opgelichte stukken heel mooi laat stralen, voor een frisse zomerse look. Wordt het dan allemaal heel massief qua kleur, net als vroeger?

Nee, want het is 2023 en dat wordt het jaar van de babylights en twilights die de sterke kleuringen een hippe eigentijdse touch geven. Babylights zijn uiterst fijne mini-highlights die op een heel natuurlijke manier een fantastisch effect in het haar geven. En twilights laten je haar subtiel sprankelen alsof er golddust overheen is gestrooid. Supermooi!

Ruiger

Voor wat betreft de styling is er goed nieuws voor iedereen, die van een lossere en wildere styling houdt. De kapsels zien eruit alsof je zelf lekker wild met je handen door je haar bent gegaan. Dat werkt alleen goed als je haar perfect geknipt is en daar komt het vakmanschap van de kapper dus weer om de hoek kijken. En natuurlijk zijn goede stylingproducten een must, waarbij de (matte) wax dit seizoen favoriet is om bijvoor- beeld hippe plukjes in pony’s te maken. Dus breek dit seizoen uit je BUBBLE en maak je statement!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed