Behind the scenes of… Eurovision Songfestival

Behind the scenes of… Eurovision Songfestival

Wil je weten hoe de haar- en make-upteams de glans naar Rotterdam brengen? Met veiligheid… en veel stijl.

Dit jaar wordt de haarstyling verzorgd door Moroccanoil, de presenterende partner van Eurovisie, die een speciaal gebouwde salon in de Delegation Bubble heeft gebouwd, zodat alle artiesten op een veilige en sociaal gedistantieerde manier kunnen worden gestyled.

De salon wordt bemand door Moroccanoil’s eigen team van stylisten en merkambassadeurs, die elke dag worden getest op COVID-19 voordat ze de arena betreden. Hun taak is de artiesten te helpen er op en naast het podium op hun best uit te zien, en ze hebben het volledige scala aan Moroccanoil stylingtools en behandelingen tot hun beschikking.

Photo: JORDY BRADA

De make-up is iets anders aangepakt dan in voorgaande jaren: de artiesten moeten de eerste week van de repetities hun eigen make-up doen, en professionele artiesten zijn alleen beschikbaar voor de liveshows. Dit minimaliseert het contact van dichtbij dat de artiesten buiten hun delegatiebubbel hebben, want één ding dat je niet op een sociaal gedistantieerde manier kunt doen, is make-up aanbrengen.

 

 

 

 

Uku Suviste from Estonia gets the Moroccanoil treatment Photo: JORDY BRADA

Sommige delegaties hebben ervoor gekozen om het extra veilig te spelen en hun eigen haar- en make-upartiesten mee te brengen, maar voor de meesten is de kans op een beetje verwennerij door Moroccanoil en de professionele make-upartiesten van Eurovision te mooi om af te slaan. Er fantastisch uitzien op een Covid-veilige manier? Wat is er niet leuk aan?

 

 

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed