BarberSociety Live AMSTERDAM TWEE DAGEN BARBER WALHALLA

BarberSociety Live AMSTERDAM TWEE DAGEN BARBER WALHALLA

Vorige week zondag 15 en maandag 16 april hebben ongeveer 1.000 bezoekers de derde editie van BarberSociety Live bezocht in Amsterdam, het grootste barber event van de Benelux! Daarmee is het event wederom gegroeid. Dat kwam mede doordat het event dit jaar twee dagen duurde, waarbij de tweede dag was opengesteld voor alle geïnteresseerden in de wereld van het barber/herenvak. Daarnaast weet het event steeds meer internationale bezoekers te trekken. Onder de bezoekers die in groten getale naar de Westergasfabriek kwamen, bevonden zich niet alleen Europese barbers, maar ook barbers uit Rusland en Ijsland. Tevens was de line-up internationaler dan ooit; beroemde barbers uit Amerika en Hong Kong lieten hun skills op het podium zien.

Voor het eerst vonden er tijdens BaberSociety Live twee battles plaats: een BARBERSOCIETY BATTLE voor nationale en internationale barbers en een YOUNG TALENT BATTLE in samenwerking met kappersscholen. Beide battles werden beoordeeld door zowel nationale als internationale juryleden. Tot slot vond ook de de uitreiking plaats van de BSL People’s Choice Barbershop Award.

BarberSociety Live 2018 werd mogelijk gemaakt door XXL sponsor 1922 by J.M. Keune en sponsoren American Crew en Wahl. Deze jaarlijkse ontmoetingsplek voor barbers bood volop informatie en inspiratie door shows van toptalenten uit de nationale en internationale barber wereld, productpresentaties van deelnemende bedrijven en interessante seminars. De relaxte festival vibe bood volop ruimte om ervaringen uit te wisselen tussen barbers uit diverse landen. Daarnaast werden barbers en leerlingen uitgedaagd tijdens de battles, een mooie aanvulling op het uitgebreide programma!

Uniek event
Naast de vele bezoekers, namen maar liefst 45 bedrijven (zowel vakgerelateerde als lifestyle merken) deel aan dit unieke event. BarberSociety Live biedt een beleving die niet meer is weg te denken uit de Europese barber scene!
Marc van de Hare, initiatiefnemer en organisator blikt terug op dit succes:
“Wij zijn heel blij met de groei die wij doormaken, ons doel is om zoveel mogelijk barbers en herenkappers te verbinden zodat ze van elkaar leren en ervaringen kunnen uitwisselen. Dat is goed gelukt! Daarnaast zijn wij ook blij met de toevoeging van twee battles aan het programma. Het is mooi om deelnemers uit diverse landen zij aan zij te zien werken, en ook de culturele verschillen in kniptechnieken te zien. Ook de leerlingen wedstrijd was prachtig en wij zijn dankbaar dat scholen uit het hele land hieraan mee hebben gedaan. Wij zijn er trots op dat beroemde barbers uit binnen- en buitenland graag bij ons een show geven. Heel bijzonder dat de Asian Hair Masters Association uit China/Hong Kong haar visie op herenkapsels op de buhne heeft laten zien. Maar ook onze trots van eigen bodem, Ronald de Bont, heeft als national ambassador van 1922 by J.M.Keune (onze grote sponsor) iets moois neergezet. Er zijn zoveel positieve reacties, inclusief barber organisaties van andere landen, en als je hoort dat velen dit als het beste barber event van Europa zien, dan maakt dat je ontzettend trots. Niet voor niets hebben dit jaar 25 barbers een tattoo laten zetten met ons logo!”

Barbershop Award
BarberSociety en grooming-platform Wiewathem.nl zijn van mening dat het herenvak nog beter op de kaart gezet kan worden. Daarom is de BSL People’s Choice Barbershop Award in het leven geroepen die de beste gewaardeerde barbershop/herenkapsalon bekroont. Sponsor dit jaar was de nieuwe Nederlandse mannenlijn van Keune: 1922 by J.M. Keune.
De uitreiking vond plaats op BarberSociety Live en heet niet voor niets ‘People’s Choice’. Klanten hadden de laatste stem, want zonder klanten bestaat er immers geen barbershop. Deze klanten hebben op hun favoriete barbershop gestemd via Wiewathem.nl. Dit jaar is extra gelet op de kwaliteit van de reviews en met hoeveel ‘manuren’ deze feedback is verzameld. Daarbij is gekeken naar de lengte van de reviews en de hoeveelheid selfies die zijn geplaatst.

De winnaar van de Barbershop Award is Joucke’s Barbershop uit Doetinchem! Wat opviel is dat weer dezelfde winnaars van vorig jaar als beste uit de bus kwamen. Oefening baart kunst blijkbaar!

TOP 3 WINNAARS:

1. Joucke’s Barbershop – Doetinchem

2. Nero Barbershop – Ermelo, Harderwijk

3. De Meesterbarbier – Tilburg Joucke’s Barbershop

De klanten van Joucke’s Barbershop waren het meest bereid om op de foto te gaan en ook viel hier op dat vrijwel iedereen een uitgebreide review had achtergelaten. Een klant schreef:“Als je door de deur komt ruik je alle heerlijke geuren al! Er wordt een biertje in je hand gedrukt en je gaat zitten in een van de comfortabele fauteuils omringt door allemaal mannen die even willen ontsnappen aan de vrouw. Dan mag je gaan zitten om flink verwend te worden door een van de barbiers!”

Battles – powered by American Crew
BarberSociety Battle

Aan de allereerste BarberSociety Battle namen deelnemers uit Frankrijk, Griekenland, Hongarije en Nederland deel. Opvallend is dat de enige vrouw die mee deed aan de battle, de Hongaarse Lillu Schneiker, winnaar is geworden van de categorie Freestyle en tweede is geworden in het totale klassement. De jury bestond uit Alan Findlay (UK), Mark van Mierlo (NL) en Antonio Esposito (IT). Jurylid Alan Findlay, die als ervaren jurylid uit de UK geholpen heeft met de opzet en beoordeling van de competitie:
“The level of skill of the competitors was very very close and a few caught my eye especially the Greeks who had flair and panachè as they worked. It was really nice to see so many different countries represented at the battle. There was real passion and desire to win on show and many asked for feedback after the show on how they can improve their skills.. so I was highly impressed and thought the winners were on merit.”

De winnaar komt uit eigen land: Ionut Matei van Nero Barbershop (Ermelo). Hij is ‘The BarberSociety Winner of the Year 2018. Hij won ook de categorie ‘Cleanest fade’

Categorie winnaars:

• Cleanest fade: Ionut Matei, Nero Barbershop, Nederland (585 punten)

• Old School Scissor cut: Boaz Lavina, True Gents Barbershop, Nederland (880 punten

• Freestyle: Lillu Schneiker, The North Barber and Beauty Salon, Hongarije (1075 punten).

Top 3 winaars (totaal):

1. Ionut Matei (NL), Nero Barbershop (totaal 2320 punten)

2. Lillu Schneiker (HU), The North Barber and Beauty Salon (totaal 2310 punten)

3. Dimitris Georgopoylos (GR), Fratzadiko (totaal 2080 punten)

BarberSociety Young Talent Battle
8 leerlingen van scholen uit het hele land deden mee aan de eerste BarberSociety Young Talent Battle –powered by American Crew. Het niveau lag hoog, de leerlingen waren aan elkaar gewaagd! De jury bestond uit Fabi Pieter (NL), Sam Wall (UK) en Wouter Van de Hare(NL).

De winnaar stak met kop en schouders boven de rest uit, mede door zijn freestyle kapsel, en kwam van ROC Tilburg. Jari van de Kerkhof mag zich ‘BarberSociety Young Talent Winner of the Year 2018’ noemen. Hij was tevens winnaar categorie Freestyle.

TOP 3 WINNAARS scholencompetitie:

1. ROC Tilburg, Jari van de Kerkhof (1825 punten), BarberSociety Young Talent Winner of the Year 2018!! Tevens winnaar categorie Freestyle.

2. ROC Friese Poort Leeuwarden, Sajjad Farsi (1555 punten)

3. Aventus Deventer, Sivar Salaiman (1530 punten), tevens winnaar categorie Old School Scissor Cut.

Line up
De line-up was deze derde editie zeer indrukwekkend. In twee dagen tijd werden er maar liefst 21 shows gegeven door barber talenten uit binnen-en buitenland:
• Mikey Henger (USA)
• National ambassador van 1922 by J.M. Keune, Ronal de Bont (namens 1922 by J.M. Keune) (Nederland) • Paul Mac Special (Ierland)
• Matthew Fleetwood van de Sid Sottung Academy (UK)
• Leah Hayden Cassidy (Ierland, werkzaam in Berlijn) • Kevin Boon (winnaar international barber awards 2017) (België)
• Zen Yip en Lok Chan van de AHMA (Asia Hair Masters Association) (Hong Kong)
• James Williams (UK)
• Spiridon Kaparakis (Griekenland)
• MENSPIRE Academy (UK)
• Alan Findlay, James Beattie, Martin Fox van The B.O.M.B. Squad (UK)
• Sam Wall (UK), namens American Crew
• Ali Jamali (Nederland), namens American Crew
• Gemma Willock Smith, Alan Findlay en Rafal Kwiatkowska van Rebel Rebel (UK)
• Scapicchio Accademia (Italie)
• Host: Chris Foster (UK)

Naast shows en ‘silent disco’ seminars, waren er nog genoeg andere ‘fun’ elementen zoals een terras met foodtrucks voor de Zuiveringshal, een sigarendraaier, cocktails, bier, een goed gevulde goodiebag en als kers op de taart een tattoo artiest die maar liefst 25 tattoos met het beeldmerk van het BarberSociety Live logo heeft geplaatst. Proud to be a barber! Tot slot was er nog een MINI shuttle service, van de parkeergarage naar Zuiveringshal West en kon ‘The last mile’ naar de Zuiveringshal fietsend worden afgelegd op e-bike choppers.

Meer informatie:
www.barbersocietylive.com

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed