AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

Welcome to the AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT, een Holistisch, Vegan*, Premium Brand, ontwikkeld in samenwerking met een uniek kappers collectief …

We believe in AUTHENTIC BEAUTY:

Van over ontwikkelde formules naar zorgvuldig geselecteerde en pure ingrediënten.
Van over de top glamour naar echte en authentieke haarstijlen.
Van perfect geretoucheerde beauty visuals naar visuals die echt en eerlijk zijn.
Van een gehaast leven naar tijd om tot jezelf te komen.
De huidige generatie is onderdeel van een bredere filosofie, die het verlangen naar eerlijkheid en authenticiteit centraal stelt.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT is ontwikkeld als reactie op de hedendaagse behoefte om te leven in het nu:

 WE BELIEVE IN

AUTHENTIC BEAUTY
It’s our shared believe,
it’s what binds and drives us.
It begins the moment
you decide to be yourself.

WE BELIEVE

authentic beauty is natural and simple.
It doesn’t need sophisticated
photo filters it grows with character.

WE BELIEVE

in pure ingredients
from carefully selected origins
free from silicones,
sulfates and parabens.

WE BELIEVE

in the honest artisan, building
on empathy, experience and skills.

Be part of the
authentic beauty
movement

JOIN THE #AUTHENTICBEAUTYMOVEMENT

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT is geïnspireerd door kappers en vakmensen die dezelfde waarden delen. We wilden een reeks haarproducten creëren die bij onze overtuigingen past en vertrouwd voelt. Iets authentieks, natuurlijks, eenvoudigs en gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Iedereen had andere ideeën, maar het gezamenlijke doel bracht onze individuele ervaringen, ideeën en overtuigingen samen. Hieruit is AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT voortgekomen.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT: OUR BELIEFS 

  1. PURE FORMULAS

Wij, bij AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT, geloven dat wat we weglaten net zo belangrijk is als wat we erin stoppen. Onze haarverzorging en -stylingproducten zijn vegan* en ontwikkeld met een free-from filosofie; de producten zijn vrij van siliconen, sulfaten**, parabenen, minerale oliën en zonder kunstmatige kleurstoffen. Het zijn producten met integriteit. Alle ingrediënten zijn puur, natuurlijk, simpel en zorgvuldig geselecteerd.

Nature meets science binnen AUTHENIC BEAUTY CONCEPT. Wij gebruiken de laatste ontwikkelingen in de wetenschap, zoals ultrasone golven en stoomdestillatie, om de meest zuivere ingrediënten te kunnen gebruiken. Doordat deze methodes heel mild zijn behoudt het natuurlijke ingrediënt, zoals de mango en basilicum in onze Hydrate lijn, al haar goede eigenschappen.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT steunt het Sustainable Guar Initiative (SGI); een programma opgezet door het bedrijf Solvay om de leefomstandigheden van duizenden kleine guar telers in Inda te verbeteren en het verduurzamen van de productie van de grondstof Guar (Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride), een verzorgend ingrediënt in onze producten.

  1. NO-FILTER ATTITUDE

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT is ontstaan als een movement met kappers en andere vakmensen die dezelfde waarden delen, gebaseerd  op de huidige trends en hun individuele ervaringen. De #authenticbeautymovement is een unieke community die een nieuwe kijk op authentic beauty omarmt.

‘Be yourself’ is de mindset achter de #authenticbeautymovement. Het gaat over echt, direct en open zijn. Honesty is attractive. Onze individualiteit en karakter laten onze echte schoonheid zien, non-filtered.

  1. AUTHENTIC HAIR

Vandaag de dag draait het om nonchalante styling en losse texturen. Het is wat je niet ziet wat het verschil maakt; verzorgingsproducten die de basis vormen voor mooi en verzorgd haar met karakter, en ‘no styling’ stylingsproducten die zorgen voor een gewichtsloze onzichtbare hold met een natuurlijk haargevoel. Het gaat er om de natuurlijke schoonheid die je van nature hebt te benadrukken. Zonder enige moeite, perfect (im)perfect haar dat je aan mag raken. Gemaakt met  hoge vaktechnische kwaliteit, simpel maar luxe.

  1. MINDFUL EXPERIENCE

Een mindful moment gaat over het in balans brengen van je innerlijke en uiterlijke schoonheid met een zintuiglijke belevenis. Het gaat over binnen in jezelf kijken en innerlijke schoonheid weer laten stralen. Als je in het nu leeft brengt het je geest en ziel weer in balans. Dan kun je echt jezelf zijn.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT maakt het voor de kapper mogelijk om een onderscheidende, premium in-salon ervaring te creëren waarin we aan de ruis en drukte van de wereld om ons heen kunnen ontsnappen, een moment om niet zo snel te vergeten – a memento.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT: IN-SALON MEMENTO MENU
Voor het merk zijn er verzorging en styling service menu’s ontwikkeld om kappers te helpen de natuurlijke schoonheid van hun klanten tot uiting te brengen tijdens een unieke zintuigelijke belevenis, zo dat ze echt een moment voor hun zelf kunnen hebben. Klanten kunnen voor een service kiezen niet alleen op basis van hun behoeftes maar ook op basis van hun mood. De treatments kunnen worden aangevuld met 3 zorgvuldige geselecteerde salon-exclusieve essences, in een luxe verpakking, voor een opmaat gemaakte zintuigelijke belevenis. Ondersteund door premium salon tools.

Join the #AUTHENTICBEAUTYMOVEMENT via www.authenticbeautyconcept.com en @authenticbeautyconcept.nl op Instagram, Facebook en YouTube.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT is beschikbaar van maart 2019.

* Alle formules zijn vegan, behalve de Gritty Wax Paste & Shaping Cream; deze bevatten bijenwas en de Amplify Mousse bevat Chitosan. Wij streven ernaar om deze producten per 2019 volledig vegan te produceren. ** oppervlakte-actieve sulfaten
TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed