AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT wordt hoofdsponsor van Hairdressers Without Borders

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT wordt hoofdsponsor van Hairdressers Without Borders

Authentic Beauty Concept, geïnspireerd door vakmensen en kappers die dezelfde waarden delen, is een holistisch en gezamenlijk gecreëerd merk, dat via een duurzaam pad op weg naar authentieke schoonheid is. Authentic Beauty Concept streeft naar empowerment door middel van onderwijs en werkt de komende drie jaar samen met ‘Hairdressers Without Borders’ als hoofdsponsor van dit goede doel.

Hairdressers Without Borders en AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT
‘Hairdressers Without Borders’ is een non-profit organisatie gebaseerd op liefdadigheid en educatie; hun doel is om mensen in lastige omstandigheden in staat te stellen iets te bereiken door de vaktechnische en commerciële aspecten van het kappersvak te onderwijzen via gratis professionele training.

Door deze succesvolle onderwijsprogramma’s blijft ‘Hairdressers Without Borders persoonlijke groei bij de studenten zien, doordat zij het beroep van kapper gaan gebruiken als hun sleutel naar het creëeren van bereikbare kansen en een zekere toekomst.

Authentic Beauty Concept is er trots op de hoofdsponsor te zijn van ‘Hairdressers Without Borders’ en werkt samen met haar Advocate Juliette den Ouden uit Nederland aan het Nepal programma voor 2021; Juliette is een internationale haarstyliste en make-up artist en ambassadeur voor de non-profit organisatie.

Hairdressers Without Borders en BlinkNow
Sinds 2018 werkt ‘Hairdressers Without Borders’ nauw samen met BlinkNow in Nepal om studenten een professionele training te geven op het gebied van het kappersvak en beauty.

BlinkNow is een organisatie die opereert vanuit de basis binnenin de gemeenschap, gericht op het bevorderen van duurzaamheid en zelfredzaamheid; door de gedeelde overtuiging dat mensen en gemeenschappen overal ter wereld de kans krijgen om zichzelf uit de armoede te tillen als ze de juiste instrumenten en initiatieven maar krijgen.

Toen ‘Hairdressers Without Borders’ voor het eerst het Surkhet-district in Nepal bezocht, waren ze getuige van een grote belangstelling voor training op het gebied van haar en beauty. Dit leidde tot het BlinkNow Women’s Centre in Kopila Valley om hun beroepsopleiding uit te breiden; dit jaar markeert de derde reeks van het haar- en beauty programma.

Hairdressers Without Borders Nepal Programma 2020/2021
Gesponsord door AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT zal de beroepsopleiding van ‘Hairdressers Without Borders’ twee tot drie weken gevorderd onderwijs geven aan 15 tot 20 vrouwen die binnen Surkhet salon manager worden. De cursus bevat modules zoals productkennis, productgebruik, bruidskapsels en make-up, evenals gevorderde salonvaardigheden die betrekking hebben op management, inventaris en klantenservice.
Naast de beroepsopleiding biedt het BlinkNow Women’s Centre studenten ook belangrijke persoonlijkheids- en professionele educatie via een uitgebreide Empowerment-cursus. Dit is bedoeld om zelfvertrouwen en bewustzijn te vergroten doordat deze vrouwen worden opgeleid in Nepalese wetgeving, vrouwenrechten en algemene zakelijke vaardigheden, naast gezondheid en welzijn.

‘Hairdressers Without Borders’ Ambassador en AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Advocate Juliette den Ouden keert binnenkort voor een tweede keer terug naar Nepal om trainingen te geven. Met deze educatie worden vaardigheden aangeleerd om vrouwen in uitdagende omstandigheden sterker te maken. Dit project is heel bijzonder voor Juliette, omdat het haar in staat stelt anderen te helpen door haar passie te delen.

“Ik ben in Nepal geweest om vrouwen op te leiden die door een gewelddadig
verleden of door armoede geen kansen hadden. Ik heb deze vrouwen zien groeien, niet alleen in hun vaardigheden met haar-en make-up, maar ook in hun zelfvertrouwen. Als Ambassadeur voor Hairdressers Without Borders kijk ik ernaar uit om meer vrouwen deze kans te geven.”
Juliette den Ouden | Hairdressers Without Borders Ambassador en
AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Advocate

Leer meer & ondersteun
AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT gelooft dat we allemaal een verschil kunnen maken, zelfs met kleine acties: “…wanneer we al die individuele inspanningen samenvoegen en samen komen als een community, dan kunnen we echte verandering teweeg brengen – en grotere stappen zetten in de juiste richting“. Strevend om het beter voor de aarde en het milieu te doen; ontdek de duurzame manieren waarop #deauthenticbeautymovement verandering mogelijk maakt: authenticbeautyconcept.com/en/home/sustainability

Voor meer informatie over Hairdressers Without Borders en hoe jij kunt meedoen ga je naar: hwb-nonprofit.org

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed