Amsterdam Fashion Week presenteert programma in aangepaste vorm

Amsterdam Fashion Week presenteert programma in aangepaste vorm

Van 17 t/m 19 september presenteert Amsterdam Fashion Week een intiem maar divers aanbod van jong talent en gevestigde namen. Amsterdam Fashion Week wordt op donderdag 17 september voor het eerst in de mode-geschiedenis geopend buiten Amsterdam. In samenwerking met het internationaal succesvolle jassen- en tassenlabel KASSL vindt de openingsavond plaats bij Museum Voorlinden in Wassenaar.

PROGRAMMA
Donderdag 17 september
Op donderdag start Lieselot Elzinga met haar merk Elzinga met een performance in combinatie met een foto expositie. Sustainable Couture designer Ronald van der Kemp staat op het programma met een internationale veiling met zijn couture face masks in samenwerking met het veilinghuis Christie’s. De volledige opbrengst gaat naar The Refugee Company. In de avond vindt de guerrilla expositie van KASSL in de verschillende expositieruimtes van Museum Voorlinden plaats.

Vrijdag 18 september
Vrijdag wordt gestart met het talentenprogramma van Duran Lantink in samenwerking met Batavia Stad Fashion Outlet. De deelnemers van het programma ‘Visions of’ laten op individuele wijze hun werk zien in het gebouw aan de Kalverstraat 219. Lingerie-merk Love Stories geeft een intieme presentatie bij Internationaal Theater Amsterdam en de Belgische couture designer NATAN showt aan de overkant van het IJ in het Eye Filmmuseum zijn nieuwste SS21 collectie. De vrijdag wordt afgesloten door designer Bodil Ouédraogo in het Stedelijk Museum met een presentatie die geheel in het teken staat van ‘the art van dressing up’ in projectievorm.

Zaterdag 19 september
Zaterdag keert AFW terug in de locatie aan de Kalverstraat met een drietal jonge labels. Cruèl, het merk van de Amsterdamse ontwerper William Ampofo, presenteert de SS21 collectie aan de hand van een show. Het label Reconstruct neemt ons mee in hun wereld van kleding geïnspireerd door het hedendaagse straatbeeld en de nieuwe collectie van Mulas Hybrid Haus wordt gepresenteerd in de vorm van een modefilm. Daarnaast heeft Scotch & Soda 10 jonge talenten geselecteerd om een hoodie uit de Fall/Winter’ 20 collectie te redesignen,

LICHTING en Dylan Westerweel
Vanzelfsprekend biedt AFW ook plaats voor Lichting, waarbij de 14 bestemode afstudeerders van 2020 zich presenteren aan een internationale vakjury. Tezamen met de show van Lichting 2019 winnaar Dylan Westerweel vindt dit onderdeel plaats op 23 oktober in de Hermitage.

Kijk voor meer informatie op https://amsterdamfashionweek.nl/

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed