3D REAL-TIME HAARKLEUR TRY-ON SERVICE

3D REAL-TIME HAARKLEUR TRY-ON SERVICE

L’ORÉAL PROFESSIONNEL LANCEERT EEN 3D REAL-TIME HAARKLEUR TRY-ON SERVICE BINNEN DE ”STYLE MY HAIR” APP

L’Oréal Professionnel is het eerste merk in de professionele haarverzorging industrie
dat pioniert met een 3D real-time haarkleur try-on service in zowel de salon als de ”Style My Hair” app. De nieuwe 3D Augemented Reality technologie, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, is nu beschikbaar in de App Store en is binnenkort te downloaden in de Android Store.

Een prestatie van L’Oréal Professionnel in de weg naar het bieden van de beste en meest innovatieve consumentenbeleving. Met deze nieuwe ontwikkeling krijgt de consument toegang tot een diverse collectie inspirerende, trendy looks en een gemoderniseerde retail-omgeving in de salon.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE, HET ANTWOORD OP HET PERFECTE 3D HAAR RESULTAAT

Als leider in de professionele beauty, ging L’Oréal Professionnel de
uitdaging aan om de meest kwalitatieve try-on beleving met een zo
realistisch mogelijk resultaat aan te bieden. Na 10 jaar ervaring in 3D
haar en gezicht simulatie, bleek Modiface de perfecte partner. Zij
ontwikkelden de juiste structuur en vormen, dat vooralsnog niet
mogelijk was. Met deze cutting-edge technologie kan het
programma gemakkelijk het hoofd en het haar herkennen en een 1-
op-1 simulatie verwezenlijken in een video, ongeacht het haartype. In
totaal heeft Modiface 220.000 foto’s van gezichten handmatig
geselecteerd om het systeem op een zo goed mogelijke manier te
testen, en zo is het automatische leerproces ontstaan.

 “Over the past 10 years, we have focused on creating the most
realistic AR try-on capability for the beauty industry. The result is a
revolutionary technology based on Artificial intelligence that allows us
to get a high level of sophistication. This technology is now available
on haircolor in exclusivity with L’Oréal Professionnel.” Parham Aarabi, MODIFACE CEO

“At L’Oréal, our global vision for digital is powered by the right mix of emerging technology integrations, including augmented reality and artificial intelligence. Style My Hair 3D is our first initiative to illustrate how L’Oréal is leading the way for a service oriented beauty marketplace. Our Group has recently created an open innovation pipeline to co-create digital services with industry leaders. These type of tech collaborations enable our dynamic professional brands to enhance the expertise quotient in their services, while also providing consumers with a personalized brand experience and richer engagement” – Lubomira Rochet, L’Oréal Chief Digital Officer.

STYLE MY HAIR, DE PIONIER IN HET TRANSFORMEREN VAN DE ONLINE-NAAR-OFFLINE BELEVING

De vernieuwde app zorgt voor een dieper gesprek tussen hair artists en consumenten die geïnteresseerd zijn in het kleuren van het haar. L’Oréal Professionnel biedt deze innovatie niet alleen aan via een mobiele app, maar ook in salons om de retail beleving te optimaliseren en een unieke, gepersonaliseerde service aan te bieden

“Artificial Intelligence on haircolor is a great opportunity for L’Oréal Professionnel since it allows us to go one-step further into personalization. Style My Hair now provides every user with very realistic results, in real-time, at home or directly in salons. This new AR technology will definitely contribute to offer an outstanding and seamless online as well as offline experience.” – Marion Brunet, L’Oréal Professionnel International General Manager.

In 2018 zal de Style My Hair app nog meer vernieuwd worden met een 100% service platform bestaande uit nieuwe essentiële features: ”Digital Swatches” voor een nieuwe generatie haarkleur diagnoses, ”Chatbot” om kunstmatige intelligentie naar een hoger niveau te tillen en ”Online Booking” om de haarindustrie een boost te geven.

OVER DE STYLE MY HAIR APP

Style My Hair is een mobiele applicatie dat is ontstaan in 2015. De app is beschikbaar in 79 landen, met meer dan 2,3 miljoen organische downloads. Alhoewel het in eerste instantie diende als make-over tool, is het vandaag de dag uitgegroeid tot een krachtig platform voor consumenten en hair artists. Het is een service georiënteerde applicatie met een scala aan gebruikersdata.

OVER L’OREAL PROFESSIONNEL

L’Oréal Professionnel is wereldwijd een premium salon merk voor haarkleuring, styling en verzorging. Hun missie “Pioneering hair artistry that empowers you to master and stand out” vloeit voort uit drie kernwaarden: Pioneering spirit, Professional Hair Artistry en Frenchness. L’Oréal Professionnel ontwikkelt producten en services voor en mét hair artists.

OVER MODIFACE

Modiface is een Canadees tech-bedrijf dat bestaat uit wetenschappers, ingenieurs en innovators en heeft meer dan 200 wetenschappelijke publicaties en meer dan 30 patenten.

PREVIEW STYLE MY HAIR APP: https://youtu.be/ie-jywHXrMI

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed