2024 Trend: Hoe Creëer je een Micro Fringe

2024 Trend: Hoe Creëer je een Micro Fringe

 

Micro Fringe zijn extreem korte pony’s die dicht bij de haarlijn zitten. Ze worden meestal gezien bij zelfverzekerde mensen die een statement willen maken. Ze kunnen zacht en dun zijn of bot en gedurfd, en passen goed bij verschillende haarstructuren en lengtes. Vooral trendy op dit moment zijn de contrasterende lengtes van een micro fringe met zeer lang haar, of contrasterende texturen van een glad gestylde micro fringe naast getextureerd haar.

Teresa Romero, Creative Director voor Sam Villa en Artistic/Education Director voor Jose Luis Salon @_teresa_romero legt uit: “Begrijpen hoe je een micro fringe creëert, vereist het verkennen van verschillende soorten. Fringes zijn een belangrijke trend in 2024 en spelen een cruciale rol in het definiëren van de persoonlijkheid van een kapsel. Waar we een fringe plaatsen, trekt de aandacht naar een gelaatstrek of verzacht deze. Elke snit is belangrijk, van het hanteren van gereedschappen tot het toepassen van technieken, alles komt samen in het centrale gebied van het gezicht.”

Het creëren van een fringe kan ontmoedigend lijken omdat het zeer zichtbaar is. Romero definieert de verschillende stijlen van fringes, hun effecten, geschikte gereedschappen en innovatieve afwerkingstechnieken. Uiteindelijk bepaalt het type fringe of het kapsel scherp en gedurfd, zacht en dromerig, of ergens daartussenin lijkt.

Kortere Fringes: Bij of boven de wenkbrauwen en tonen meer van het gezicht, waarbij de gelaatstrekken worden benadrukt.
Wenkbrauwlange Fringes: Trekken de aandacht naar de ogen.
Langere, Zwevende Gordijn of Vlinder Fringes: Zachter en bedekken het gezicht terwijl ze de jukbeenderen of lippen en mond benadrukken.

Hoe knip je een Micro Fringe

Voorbereiding is essentieel, knippen op droog haar kan tijd besparen en maakt het gemakkelijker om te personaliseren, aangezien haar zich anders gedraagt wanneer het nat is versus droog. Voor de perfecte föhn, bekijk deze tools.

1. Verdeel een sectie van 1 tot 2 inch diep en zet de rest van het haar uit de weg. Föhn de fringe sectie van de wortel tot de punten naar rechts, dan naar links en tenslotte helemaal naar voren met behulp van een brede knipkam.

2. Houd de föhn boven het hoofd en droog de fringe naar voren en plat tegen het hoofd. Plaats een hand over de sectie en laat het haar afkoelen voor maximale controle, wat het gemakkelijker maakt om te knippen.

3. Plaats de kam tegen het voorhoofd om te visualiseren waar de fringe moet komen. Verdeel de sectie in tweeën en breng naar het midden van het voorhoofd om licht te knippen.
4. Laat los en vorm de hoeken.

5. Laat de bovenste sectie vallen en zet vast met een Sam Villa Hair Grip. Deze handsfree aanpak zorgt voor zachte controle over de sectie, waardoor de fringe verfijnd kan worden met Sam Villa Classic Series Shears.

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed