Mark van Westerop wint Coiffure Award 2017

Mark van Westerop wint Coiffure Award 2017

Op zondagavond 7 mei vond de 26ste editie van het prestigieuze Nederlandse Coiffure Award gala plaats in Studio21 te Hilversum. Een gala avond met een zeer gevarieerd programma aan optredens, spectaculaire haarmodeshows en de uitreiking van in totaal 13 ‘Haar Oscars’. De Hairdresser of the Year Award geldt als de ultieme vakprijs voor Nederlandse kappers. Deze werd dit jaar uitgereikt aan Mark van Westerop van Pro-Solo Alkmaar.

Mark van Westerop sleepte de meeste awards in de wacht. Hij werd beloond met de eerste plaats in de categorieën “dameskapsels regio Noord-Holland & Flevoland” en “Avantgarde”. Voor de tweede keer in zijn carrière, werd Mark bekroond tot Hairdresser of the Year. Daarnaast won zijn salon Pro-Solo dit jaar de Team Award.

 Coiffure-Award-2017-01

De jury roemde zijn ingezonden collecties om de originaliteit, modische relevantie, sterke concepten, minutieuze uitvoering, liefde voor het ambacht en duidelijke visie op kleur en structuur. Zichtbaar trots en geëmotioneerd nam Mark de 4 award’s  in ontvangst. “Mijn passie en liefde ligt in haar”, aldus de Hairdresser of the Year.

Mark van Westerop behoort al jaren tot de nationale en internationale top van haarstylisten. In Alkmaar opende hij zijn salon Pro-Solo. Sinds 2008 viel Mark al regelmatig in de prijzen in diversen categorieën en in 2014 werd hij voor het eerst uitgeroepen tot Hairdresser of the Year.  Mark en zijn team werken vaak mee aan fashion shoots voor magazines zoals Vogue, Harper’s Bazaar en ELLE, campagnes van o.a Sisley en Mexx en aan fashion shows van o.a Karl Lagerfeld en Tommy Hilfiger.

Tijdens het gala trad Hester Wernert-Rijn (winnaar van de Hairdresser of the Year 2011, 2012 en 2016) toe tot de Hall of Fame. Zij sluit hiermee aan bij topkappers Robert van der Horst, Ad en Jane Peters, Andy Uffels, Berni Ottjes en Marriët Gakes.

De 26ste editie van de Coiffure Award startte al buiten, op het plein voor Studio21 waar DJ Ferry Somogyi alle genodigden in de stemming bracht. Voorafgaand aan de gala show, trad talent Jennie Lena op tijdens de pre-party. Het gala werd gehost door Sophie Hilbrand. Tussen de award uitreikingen door gaf de spectaculaire show van Hans Klok een magisch accent aan de avond. Tijdens de Schwarzkopf Professional Essential Looks show ‘MODERN IKON COLLECTION” met kapsels van Tyler Johnston werden de nieuwste trends getoond. Hairdresser of the Year 2016, Hester Wernert-Rijn van Mogeen, presenteerde haar visie op haarmode in een adembenemende show “Down memory lane with Hester Wernert-Rijn”. Na haar show overhandigde Brigit Schuurman de Hall of Fame award aan Hester. Zanger Waylon sloot de avond af met een knallend live optreden.

Marit

Marit is beauty journalist en vormgever. Ze is de founder van WieWatHaar, een review- en inspiratieplatform over en voor de beauty branche. Daarnaast is ze redacteur voor TOP HAIR.

No Comments Yet

Comments are closed