Interview Agnes Westerman

Interview Agnes Westerman

Agnes is werkzaam bij Twins Hair and Beauty in Dalen en Rolde. Zij werd geinterviewd voor het thema AWARDS in Top HAIR oktober 2016.

De eerste keer dat wij meededen was in 2004, toen deze verkiezing nog de Elumen Awards heette. Daarvoor deed ik al jaren mee aan kapperswedstrijden, waarbij je live op het podium moest presteren. Dat was een goede leerschool en daarom ging deze fotowedstrijd zo goed want we werden 1, 2 en 3 in Berlijn! Het jaar daarop werd de verkiezing in Nederland, het land van de winnaar, gehouden en toen werd ik eerste. Dat heeft voor mij veel deuren geopend. Deelname kost natuurlijk tijd en geld en daarom kan het voor starters weleens hoogdrempelig zijn. Gelukkig biedt Goldwell tegen een kleine vergoeding ondersteuning met visagisten en fotografen. Zo krijgt toch iedereen kans.

Wees vooral nooit bang om te vragen!Agnes Westerman

Mij geeft het meedoen aan wedstrijden een echte kick, het is bijna verslavend. Ook kun je jezelf zo in de etalage zetten. Ik heb daarna ook nog meegedaan aan de Coiffure Award, waarbij ik o.a. Hairdresser of the Year ben geworden. Het heeft mij naast de eer en voldoening veel gebracht. Meer klanten in de salon, een gemotiveerd team en ik zit in het Internationale Team van Goldwell en mag meedenken over de nieuwe Color Zoom collecties.

Ik kan iedereen aanraden om aan wedstrijden mee te doen. Er is zoveel meer dan alleen werken in de salon, iets dat ik overigens nog steeds geweldig vind. Maar ik hou juist van de afwisseling en ik vind het jammer dat kappers soms niet meer uit hun vak halen. Je creativiteit wordt geprikkeld, je bent verplicht om na te denken. Dat levert alleen maar winst op. Jonge kappers kan ik aanraden om eerst te assisteren en te beseffen dat je er niet meteen bent. Wees niet bang als je een keer niet gewonnen hebt, alles wat je leert neem je weer mee naar de volgende wedstrijd. Wees vooral nooit bang om te vragen, ook waarom je niet hebt gewonnen!

Marit

Marit is beauty journalist en vormgever. Ze is de founder van WieWatHaar, een review- en inspiratieplatform over en voor de beauty branche. Daarnaast is ze redacteur voor TOP HAIR.

No Comments Yet

Comments are closed