Green Salon

Green Salon

In het project de ‘Green Salon’ werken studenten, scholen, werknemers en andere betrokkenen uit de haar- en schoonheidssector uit heel Europa met elkaar samen. Zij werken aan de ontwikkeling van innovatieve leermethodes over duurzaamheid en de promotie van duurzaamheid op scholen en bedrijven in deze sector. Door het Green Salon project hebben Debbie en Lisette, Allround Kappers in opleiding, veel geleerd over hoe je eenvoudig duurzamer kan werken in de kapsalon. Tegelijkertijd geld besparen, met aandacht voor het milieu en zelf gezond werken in het kappersvak? Debbie en Lisette delen hieronder graag hun tips.

Tip 1: Draag handschoenen!

Het klinkt zo logisch, maar in praktijk wordt dit vaak vergeten. Het dragen van handschoenen! Niet alleen de chemische stoffen zijn schadelijk voor je handen. Maar ook water. Door water worden je handen week en nemen je handen sneller stoffen op uit bijvoorbeeld een shampoo. Als je geen handschoenen gebruikt, heb je ook sneller kans op kapperseczeem. Handschoenen zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Denk je dat je met handschoenen niet goed de temperatuur van water kan voelen? Moderne handschoenen zijn dun genoeg om de temperatuur van het water goed te voelen.

Tip 2: Doseer je shampoo

Wist je dat je voldoende shampoo gebruikt wanneer je de grootte van een €2,- munt aanhoudt? Bij kapsalons werken we met professionele producten. Een hand vol shampoo is dus niet nodig. Ook zie je hiervan het resultaat terug in de kassa. Een pot shampoo gaat zo natuurlijk langer mee.

Tip 3: Verdiep je in de producten die je gebruikt

In het kappersvak werk je met chemische producten. Om zo gezond mogelijk in het kappersvak te werken is het belangrijk dat je weet wat er in de producten zit. Tijdens een drukke werkdag denk je daar niet direct aan, maar besteed er bijvoorbeeld aandacht aan tijdens een trainingsavond. Wees ervan bewust dat vaak niet alle ingrediënten op de verpakking zelf staan. Maar op internet kan je productbladen vinden waarop alle ingrediënten staan.

Tip 4: Verspil niet onnodig veel

Deze tip lijkt heel simpel en dat is het ook! Maar de resultaten zijn verbazingwekkend. Zet een vaas neer en deponeer daar met de hele salon een maand lang de verf in die overblijft na een behandeling. Lisette en Debbie hebben deze tip zelf uitgeprobeerd en werden daardoor bewust van de onnodige verspilling en vervuiling. Ze kwamen erachter dat je hierdoor veel geld kunt besparen. Je kunt namelijk met je eigen ogen zien dat je vaak meer verf aanmaakt dan je nodig hebt.

Final conference  Green Salon op 22 maart

Op 22 maart zal de ‘Final Conference’ van de Green Salon in Amsterdam plaatsvinden.  Tijdens de conferentie zullen de deelnemers bij elkaar komen om hun eindproducten te presenteren. Ruim 150 ondernemers uit de kappersbranche en kappersscholen hebben een uitnodiging voor de conferentie ontvangen. Naast presentaties van de eindproducten is er een informatiemarkt en kunnen deelnemers verschillende workshops over veilig en duurzaam werken in de salon bezoeken. Aanmelden voor de Final Conference kan nog tot en met 16 maart via mbocollegezuid@rocva.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed