Eerste editie The Hair X-perience geslaagd

Eerste editie The Hair X-perience geslaagd

Het debuut van The Hair X-perience op 25 en 26 juni in Gorinchem kon rekenen op meer dan 3.000 professionals en kappers in opleiding. Het grootste kappersevent van Nederland telde ruim 70 deelnemers en tientallen vakdemonstraties. 

Zoveel belangstelling voor een eerste editie…ongelofelijk! Het is de bevestiging dat kappers snakten naar een eigen event in eigen land. Exposanten noemen deze eerste editie een groot succes en staan massaal achter een volgende editie.Giny Hurink

TRINITY haircare en TAILOR’S Grooming verzorgden op beide dagen een show. In totaal kwamen hier ruim 600 bezoekers af. In deze show werd aandacht besteed aan alle facetten van de nieuwste voorjaar- en zomertrends: van nieuwe en unieke kleurtechnieken tot kniptechnieken. Ook Jean Paul Mynè verzorgde op zondag een prachtige, eveneens drukbezochte show.

Professionalisering van de kapper

beurs1Een ander programmaonderdeel dat kon rekenen op veel belangstelling waren de workshops en lezingen van Top Hair in het zelf opgezette Conference Powered by Top Hair en The Balcony Kennistheater. Branchekenner Wolfgang Peppmeier had een programma samengesteld dat perfect aansloot op de wensen van bezoekers, want bijna alle sessies zaten tot de laatste plek vol. De onderwerpen droegen bij aan professionalisering van de kapper.

Mari van de Ven

Bezoekers gaven als hoofdreden aan dat ze The Hair X-perience bezochten vanwege diversiteit in het aanbod. Naast de ruim 70 aanbieders op de beursvloer met onder meer kappersproducten en saloninrichting, onderscheidde The Hair X-perience zich in Nederland als enige kappersbeurs waar zoveel gratis trainingen en demonstraties te volgen waren. Op de beursvloer waren drie Demo Squares ingericht waar gedurende de beurs demo’s plaatsvonden. De demonstratie haarstyling en make-up van Mari van de Ven trok op de maandag veel aandacht. Evenals de aansluitende meet and great met bezoekers.

beurs2Toekomstambitie

Deze eerste editie smaakt naar meer. Er komt in 2018 sowieso een tweede editie. Binnenkort volgt een evaluatie waarin we kritisch kijken naar het concept. Wat ging goed en wat kan een volgende keer beter. Het draagvlak vanuit de branche is in ieder geval groot. Het is onze ambitie om een zo hoog mogelijk kwaliteitsplatform aan te bieden voor iedere kapper. The Hair X-perience moet bij iedere kapper met rood omcirkeld in de agenda staan. Wie hier niet bij kan zijn, mist het meest inspirerende moment van het jaar!Giny Hurink

Marit

Marit is beauty journalist en vormgever. Ze is de founder van WieWatHaar, een review- en inspiratieplatform over en voor de beauty branche. Daarnaast is ze redacteur voor TOP HAIR.

No Comments Yet

Comments are closed