Barber Society Live Event

Barber Society Live Event

Interview met Marc van de Hare, medeoprichter BarberSociety en eigenaar Van de Hare Amsterdam Barbers

Niet voor dameskappers

Marc is de derde generatie Van de Hare in de kapsalon aan het Singel in Amsterdam. Zijn opa was al herenkapper en toen in de 70er jaren weinig te verdienen viel aan hippies met lange haren, is de salon even gemengd geweest onder leiding van Marc’s vader, Wouter. Uiteindelijk heeft Marc dat weer teruggedraaid en nu is de salon weer exclusief voor mannen.

bsl-1

BARBERSOCIETY

Het idee voor de Facebookgroep is ontstaan nadat Marc met medeoprichter Jeremia trainingen had gevolgd en ze die informatie wilden delen op een platform. 20% van de leden is Nederlands en na 4 jaar vond Marc het tijd voor een fysiek event. Hij wilde een informele ontmoetingsplek voor barbers creëren waar kennis en inspiratie konden worden uitgewisseld. Het feit dat de 1e BarberSociety Live al snel was uitverkocht, laat zien dat er ook dringend behoefte aan was.

Kappersscholen besteden onvoldoende aandacht aan het barbiersvakMarc van de Hare

BOVEN VERWACHTING

Marc is blij als hij terugblikt. Samen met zijn vrouw Miranda, die een eigen PR & communicatiebureau heeft, heeft hij alles zelf gedaan. Van het regelen van sponsoren tot het organiseren van de dag zelf. De opkomst en sfeer was ver boven verwachting. Miranda vertelt dat iedereen zo positief reageerde omdat Marc het echt vanuit zijn hart doet en daardoor de gun-factor hoog is. De plannen voor volgend jaar liggen er al. Het event wordt groter, maar met behoud van de informele sfeer.

Van de Hare senior was natuurlijk ook aanwezig en is apetrots op zijn zoon. Wouter van de Hare: “Ik heb dit nog nooit gezien in Nederland en ik loop al meer dan 50 jaar mee! Vanaf het moment dat er gecombineerde kapsalons kwamen, raakte het herenvak op een dood spoor. Dit event helpt enorm bij het promoten van het vak. Voor elke generatie was er wat te zien, echt top!”

bsl2

MEER AANDACHT

Marc is niet te spreken over de kappersscholen die geen enkele aandacht besteden aan het barbiersvak. “De situatie op het ROC is ronduit een drama”, zegt Marc. Goede opleidingen zijn belangrijk, daarom is hij ook blij met nieuwe initiatieven. Maar hij zou het liefst een landelijk examen zien, zodat de kwaliteit omhoog kan. Het gesubsidieerd onderwijs schiet ernstig te kort en Marc is teleurgesteld dat de ANKO niet meer in de bres springt voor het herenvak. Hij voelt zich niet serieus genomen en daarom besloot hij ook zelf krachten te bundelen. Marc is daarom enorm blij met het succes en de leuke reacties op BarberSociety Live en is nog lang niet klaar!

Marit

Marit is beauty journalist en vormgever. Ze is de founder van WieWatHaar, een review- en inspiratieplatform over en voor de beauty branche. Daarnaast is ze redacteur voor TOP HAIR.

No Comments Yet

Comments are closed