`Barber Shop’ nieuwe documentaire reisreeks op Canvas

`Barber Shop’ nieuwe documentaire reisreeks op Canvas

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe de kapsalons er uit zien en kappers knippen en ongaan met klanten in India, Zuid-Afrika, Brazilïe, de Verenigde Staten, Algerije en het Verenigd Koninkrijk? Canvas heeft vanaf woensdag 8 21.15 februari een nieuwe documentaire reisreeks waarin zij deze kapsalons & kappers ontdekken.

In de documentaire reeks Barber Shop vertelt Luc Vrydaghs (Gas Station, Madagascar, Nicaragua) op een originele manier verhalen uit de hele wereld. Het uitgangspunt is altijd een kapsalon in een bepaalde stad of plaats. Daar werpen de gesprekken van de kapper en zijn klanten een heel eigen licht op de buurt, de stad of de maatschappij waar ze wonen.

Zo gaan ze op bezoek in kapsalons in Detroit (VS), New Delhi (India), Clacton-on-Sea (VK), Rio de Janeiro (Brazilië), Pretoria (Zuid-Afrika) en het Smara vluchtelingenkamp (Algerije). Via de microkosmos van die kapsalons ontdekken ze een wereld in verandering. De kapper speelt daarbij telkens zijn rol, als biechtvader, als opiniemaker, als verhalenverzamelaar, als barometer van de samenleving en spiegel van de maatschappij.

De verhalen in Barber Shop zijn zeer uiteenlopend. Ook moeilijke thema’s komen aan bod, zoals racisme en discriminatie, corruptie en verval, genderongelijkheid en ballingschap.

Barber Shop observeert en registreert zonder te oordelen of een kant te kiezen. Eerlijk en oprecht, met de nodige humor en respect voor de personages.
trailer barber shop canvas

Trailer Canvas Barber Shop

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed